Vrij op naam kosten

Deze te maken vrij op naam kosten kan de verkopende partij voor zijn rekening nemen. De verkoper betaald dan de kosten die verband houden met de verkoop. Door te kiezen voor deze verkoop vorm maakt het de verkoper makkelijker om zijn huis te verkopen. Wil jij hier meer over weten vul dan onderstaand formulier in.

Vul hier beneden de postcode en het huisnummer in van de te verkopen woning. Alleen zo kunnen wij een berekening maken over de verkoopkosten.
  Bereken voor mij de vrij op naam kosten

 

Waarom deze blog…? Dat zal ik je vertellen. Er zijn veel starters op de markt die graag een huis willen kopen. Deze starters zijn vrijgezel of gaan net samenwonen. Door de huidige levensfase waarin ze nu zitten hebben ze nog niet heel veel kunnen sparen. Ga ook maar eens bij jezelf na toe je deze leeftijd had als starter. Er zijn zoveel dingen die je graag wilt realiseren als starter. Een goede baan, een knappe auto, uitgaan, een nieuwe gadarobe en veel kunnen reizen. Al deze wensen kosten nu eenmaal geld. en wat voor iedereen van toepassing is geld dus ook voor de starter. Je kunt het maar één keer uitgeven.

Vrij op naam kosten

Als je als verkoper van je huidige woning ervoor kiest om de kosten die gepaard gaan met de verkoop van je huidige woning voor jouw eigen rekening te gaan nemen dan kies je voor het betalen van de volgende zaken:

 • De overdrachtsbelasting welke 2% van de verkoopprijs is. Als voorbeeld neem ik een verkoopprijs van               € 250.000,00 de overdrachtsbelasting is dan 2 % van € 250.000,00 is € 5.000,00.
 • Een op te laten stellen taxatierapport welke gevalideerd is door bijvoorbeeld het NWWI.
 • Advies en bemiddelingskosten voor de hypotheek. Neem hiervoor een stelpost van € 2.450,00 op wordt het bedrag hoger spreek dan af met de kopers dat zij het meerder voor eigen rekening gaan nemen.
 • Notariskosten de kopers moeten hun aangekochte woning laten passeren via de notaris. Deze rekent op zijn beurt hiervoor kosten voor de inschrijving en levering van de hypotheek. De gemiddelde prijs wat een notaris hiervoor rekent is tussen de € 850,00 en € 1.250,00 euro.
 • Aanvragen van een bankgarantie. Als verkoper wil je de zekerheid hebben dat je woning verkocht is. Gemiddeld wordt er een borg afgegeven van 10% van de aankoopsom als bank garantie. Deze garantie bied zekerheid voor de kopers.

Johan Regeling eigenaar van:

vrij op naam kosten

helpt koper(s) en verkoper(s) overeenstemming te krijgen over de overdracht van de woning die te koop staat aangeboden.

Een hypotheek is te realiseren hoe… lees hier verder.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

  Contact met RegelingFD

  Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

  RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.