Starterslening

Starterslening Huizen

De gemeente Huizen verstrekt ook in 2018 nog een Starterslening Huizen aan aankomende huizen bezitters. Maak via RegelingFD de berekening hoeveel bedraagt jouw maximale starterslening en krijg na het invullen van de postcode en huisnummer van jouw toekomstig woonadres de antwoorden geheel vrijblijvend en zonder kosten in jouw mail box.

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord
Zorg dat je de bestanden in een map zet voordat je ze gaat uploaden. Op deze manier kun je alle bestanden in een keer selecteren en verzenden. Anders komt het niet volledig bij ons binnen.
Indien niet voorhanden laat de vraag op ja staan en ga verder. Zorg dat je de bestanden in een map zet voordat je ze gaat uploaden. Op deze manier kun je alle bestanden in een keer selecteren en verzenden. Anders komt het niet volledig bij ons binnen.

Uiteraard heeft de gemeente huizen een aantal regels opgesteld voor de verstrekking van een Starterslening Huizen. Aan welke voorwaarden je minimaal dient te voldoen zal ik hieronder even aan je weergeven:

 • De aankoop en alle bijkomende kosten mogen maar maximaal € 240.000,00 zijn het overige dien je uit eigen middelen te betalen.
 • 20% van het totaal om de aan te kopen woning op jouw naam te kunnen krijgen tot aan een maximaal bedrag van € 30.000,oo kun je aan starterslening aanvragen.
 • De nieuwe bewoner is maximaal 35 jaar oud op het moment van de aanvraag.
 • Het gaat om een eerste woning doorstromers komen dan ook niet in aanmerking voor een starterslening. Dat geld voor de aanvrager en ook voor een partner.
 • een  nieuwkomer dient minimaal aan (1) van beneden weergegeven voorwaarden te kunnen voldoen.

Minimale voorwaarde die gesteld worden aan een verstrekking van de Starterslening Huizen

 • de aspirant aanvrager dient al minimaal 1 jaar ingeschreven te staan als inwoner van de gemeente Huizen.
 • je dient ook wel een bindingsverplichting te hebben je bent dan ook voor minmaal 19 uur werkzaam in de gemeente Huizen voor een werkgever uit deze gemeente. Dat is van toepassing voor 1 nieuwe aanvrager ben je met zijn tweeën dat is het maar voor 1 persoon van toepassing
 • Ook houden we rekening met studenten wanneer één van de aanvragers binnen een periode van 5 jaar zijn studie heeft afgerond buiten de gemeente en de wens heeft om weer terug te keren dan kan dat. Voorwaarde hiervan wel is dat de student voordat hij vertrok wel minimaal een periode van 5 jaar woonachtig is geweest. Ben je met zijn tweeën dan is de eis maar voor 1 van toepassing.

Overige informatie aangaan de Starterslening Huizen

Er is de eerste drie jaar geen rente verschuldigd over de starterslening. Ook de aflossing hoef jij niet direct uit eigen portemonee te betalen. Dat gebeurt uit de combinatielening. Na deze periode gaat de afgesproken rente die in het begin is afgesproken met jou actief in. Dat noemen ze de toetsrente. Deze rente kun je ook opnieuw laten toetsen. dat noemen ze de hertoetsing. Een startersleninmg kan niet zonder NHG worden afgesloten. Uiteraard is het vanzelfsprekend dat jou inkomen voldoende is en aan de huidige toetsnormen voldoet. Blijkt uit de toetsing dat je de woning ook zonder de starterslening kan kopen. De gemeente Huizen weigert dan de Starterslening Huizen en dien je de woning te kopen zonder starterslening.

Bijdrage gemeente Huizen

De bijdrage van de gemeente huizen is dat zij het renteverlies voor hun rekening nemen de eerste drie jaar. Aan verkopers worden geen bijdrage gevraagd. Daarna gaan ze het opnieuw herzien. Blijkt na de herziening dat jij in het 6e jaar, 10e jaar en of in het 15e jaar nog niet voldoende inkomen hebt dan neemt de gemeente dit voor haar rekening. Dat verlies is voor de gemeente huizen.

Uitsluitingen

Huurwoning die eerst van een cooperatie is geweest of van een belegger c.q. projectontwikkelaar zijn uitgesloten van deelname Meer informatie over de Startersleninghuizen tref je aan op telefoon 14 035Wil jij meer weten over 

Johan Regeling Financieel adviseur van:

Starterslening Huizen

Johan Regeling nodigt jou dan ook uit voor een orienterend informatie gesprek. Extra informatie tref je aan bij het Stimuleringsfonds volkshuisvesting Nederland.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Wilt u vrijblijvend en zonder enkele verplichtingen kennis nemen van de werkzaamheden en mogelijkheden van RegelingFD?

Klik dan op de download button.

U kunt hier zonder kosten onze Dienstverleningsdocument en Dienstenwijzer downloaden.

Download

  Contact met RegelingFD

  Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

  RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.