Bank producten zijn er in vele varianten!

Bank producten de meeste mensen onder ons zijn wel bekend met de mogelijkheden van een betaalrekening of gewone spaarrekening.  Naast de traditionele bank producten waarmee je vermogen kunt opbouwen zijn er ook mogelijkheden om een nog hogere rente te halen. Dit kun je realiseren met een deposito.

Een deposito wat is dat?

Dat is vermogen opbouw welke goed geschikt is voor geld dat u de aankomende periode denk aan minimaal 10 jaar of langer niet nodig heeft. Een deposito is een storting ineens dit in tegenstelling tot een spaarrekening waarbij je maandelijks geld in kan overmaken en of opnemen. Met een deposito heb je de mogelijkheid voor om voor een langere tijd je vermogen vast te zetten. Dat kan fiscaal in box 1 als in box 3. Op deze manier behaal je een hogere rente dan wanneer je gaat sparen op een gewone bank en of spaarrekening.

Korte termijn

Een deposito is niet geschikt voor de korte termijn zoals een normale bank of internetspaarrekening dat is! Op deze deposito wordt vaak het opgebouwde vermogen van een beleggingsverzekering gestort. Veel klanten stoppen met hun dure beleggingsverzekering. Deze beleggingsverzekering heeft vaak tegenvallende resultaten met zeer hoge kosten. Steeds vaker besluiten klanten met een beleggingsverzekeringen dan ook te kiezen om dit opgebouwde vermogen te gebruiken voor een eerste storting in een deposito om zo van de kosten en het beleggingsrisico af te komen. Voor veel klanten is beleggen ook niet meer van deze tijd en kiezen ze zo voor alternatieve vermogensopbouw.

Een storting in een deposito kan vast gezet worden voor een termijn vanaf 1 jaar of langer. Vaak kiest men voor een periode van 10 jaar of langer.

 

Vaste Rente

Een deposito kent een vaste rentevergoeding op de inleg, je weet dan ook precies tot op de cent af hoeveel vermogen je krijgt op de einddatum van de deposito.

Om te bepalen of deze wijze van vermogensopbouw via de bank bij jou situatie past is speciale kennis noodzakelijk. Fiscale regelgeving maakt dit noodzakelijk!

Bank producten

Johan Regeling van RegelingFD heeft zijn kantoor in AMERSFOORT in het midden van het land. Johan Regeling staat dan ook voor jou klaar met zijn ruime ervaring en allround gecertificeerde kennis. Ook kan het zijn dat je meer wilt weten over hypotheken? klik dan hier.

Wil je meer informatie over bank producten neem dan contact op met mij. Een eerste oriënterend gesprek is altijd vrijblijvend en voor rekening van RegelingFD.