RegelingFD

Starterslening Amersfoort

Wil jij ook weten hoeveel je aan hypotheek en Starterslening Amersfoort in 2021 nog kunt krijgen? Maak dan nu de berekening. Eerst meer weten lees dan gerust verder.

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord
Zorg dat je de bestanden in een map zet voordat je ze gaat uploaden. Op deze manier kun je alle bestanden in een keer selecteren en verzenden. Anders komt het niet volledig bij ons binnen.
Indien niet voorhanden laat de vraag op ja staan en ga verder. Zorg dat je de bestanden in een map zet voordat je ze gaat uploaden. Op deze manier kun je alle bestanden in een keer selecteren en verzenden. Anders komt het niet volledig bij ons binnen.

Als starter(s) je begeven op de woningmarkt is een hele spannende bezigheid. Dagen achter elkaar op Funda, Jaap en overige huizensite’s op zoek naar jouw droomwoning. Alle potentiële woningen helemaal bekijken elke foto elk detail wordt uitgelicht. En dan is het eindelijk zover je hebt je droomwoning gevonden. Nu de financiële kant nog. Vragen zoals kan ik deze woning kopen, hoeveel eigen geld heb ik hiervoor nodig en kom ik wel in aanmerking voor een starterslening. Voor al deze vragen neem je natuurlijk contact op met RegelingFD. Johan Regeling van Regeling Financiële Dienstverlening zal met plezier je vragen beantwoorden zonder kosten in rekening te brengen.

Thuis bezoek

Natuurlijk is het mogelijk dat ik advies bij je thuis geef wel, net zo makkelijk. Vaak zijn er verschillende vragen die je thuis gemakkelijker kan beantwoorden. Waarom is dat zo hoor ik je zeggen. Simpel thuis heb je namelijk alles bij de hand. Documenten die je zo kunt pakken denk bijvoorbeeld aan een legitimatiebewijs of een salarisstrook. Sommige bezoekers komen op kantoor en hebben net niet de juiste informatie meegenomen. Dit vertraagd dan het aanvraag proces op dat moment. Als financiële dienstverlener uit Amersfoort ben ik op de hoogte van alle mogelijkheden. Mogelijkheden die jou op weg kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissing(en). Op vragen zoals kom ik in aanmerking voor een starterslening? hoeveel is mijn leen capaciteit? etc. etc. krijg je dan ook direct een antwoord.

Oriënterende Fase

We komen dan ook graag in contact met jou en nodigen jou dan ook uit om contact op te nemen met ons. RegelingFD plant dan met jou een gratis oriënterend advies gesprek in.  Zo wordt het voor jou meteen helemaal duidelijk met welke kosten je dan allemaal rekening moet houden wanneer je een huis koopt? Hiervoor sluit je een hypotheek af. Kijk ook eens op Startershypotheek Amersfoort. Als starter op de woningmarkt heb je een aantal extra mogelijkheden, zoals de starterslening Amersfoort.

De mogelijkheden van een Starterslening Amersfoort

Daarnaast is de starterslening een mogelijkheid voor starters om op een verantwoorde manier extra geld te lenen, bovenop de 1e hypotheek. Kortom je kunt zo dan, tot wel 20% extra lenen. Het maximale wat je aan starterslening kunt aanvragen is € 35.000,00.  De starterslening Amersfoort is bedoeld voor beginners, mensen die voor het eerst een woning kopen. Deze starterslening is een slimme manier om extra geld te kunnen lenen. Je hebt namelijk de eerste drie jaar geen maandlasten voor de starterslening. Om te bepalen hoeveel je kunt krijgen aan starterslening wordt er gerekend met een toets rente. Deze toets rente is gelijk aan de 10 jaars rente van geldleningen met NHG.

Starterslening Amersfoort

Starterslening Amersfoort & Combinatielening

Een starterslening Amersfoort bestaat uit twee lening delen. Het eerste deel noemen we dan de starterslening het tweede deel wordt de combinatielening genoemd. Je betaald over alle twee de delen rente en aflossing. Omdat je de eerste drie jaar wel rente en aflossing moet betalen over de starterslening gebeurt dit uit de combinatielening. De combinatielening begint met een nul saldo en is over drie jaar opgelopen met het bedrag van wat er aan rente en aflossing is betaald over jouw starterslening. Op deze manier heb je zodoende de eerste drie jaar dus wel de lusten maar nog niet de lasten. Het gedeelte wat je hebt betaald aan rente en is toegevoegd aan de combinatielening dat gedeelte is niet fiscaal aftrekbaar. Dit komt omdat deze rente in box 3 valt en zodoende buiten de fiscale aftrek mogelijkheden van box 1 valt.

Voorwaarden Starterslening Amersfoort

✅ woont rechtmatig in Nederland

✅ tijde van de aanvraag woon jij al minimaal 1 jaar onafgebroken in Amersfoort en sta je ook ingeschreven in de basisadministratie van Amersfoort. Heb je een partner dan geld het maar voor 1 en niet voor beiden.

✅ betreft jouw eerste koopwoning.

✅ niet kan is het kopen van een sociale huurwoning. Wanneer je toch besluit om een woning van de corporatie te willen kopen met een starterslening is er een verklaring noodzakelijk. In deze verklaring moet de corporatie verklaren dat de laatste verhuur termijn buiten de sociale verhuur is geweest.

✅ totale bijkomende kosten inclusief de aankoop van de woning mogen niet meer bedragen dan € 325.000,00

✅ de totale kosten is er nog ruimte voor verbeteringskosten. Bij nieuwbouw woningen is dat tot € 10.000,00 deze mag je mee financieren voor meerwerk. Bij meerwerk denk dan aan het plaatsen van een keuken en badkamer.

Beide leningdelen dus de hypotheek en de starterslening moeten met NHG worden afgesloten.

 1. De starterslening bedraagt maximaal 20% van alle gemaakte kosten die verband houden met de aankoop. Deze kosten worden ook wel de kosten voor verwerving genoemd.
 2. Budget van de gemeente Amersfoort is 3,5 miljoen euro wanneer dit budget op is kan je geen starterslening Amersfoort meer aanvragen. Op is op.

Kosten die voor rekening van de koper zijn:

 • Afsluitkosten voor de starterslening welke je aan SVN betaald deze kosten bedragen € 750,00 en wordt rechtstreeks verrekend met de starterslening deze € 750,00 staat los van het lening bedrag.
 • Taxatiekosten voor het taxatierapport gemiddeld bedragen deze € 600,00. Het rapport moet voldoen aan de eisen en normen van het NWWI. Het Nederlandse Woning Waarde Instituut.
 • Notariskosten je betaald de notaris voor de inschrijving, levering van de hypotheek deze bedragen gemiddeld tussen de € 1.000,00 en € 1.300,00 afhankelijk van de notaris die jij kiest.
 • Advies en bemiddelingskosten voor het regelen van de hypotheek gemiddeld zijn deze € 2.990,00
 • Aanvraag en begeleidingskosten van de starterslening welke € 375,00 zijn. Deze brengt de adviseur dus in rekening voor zijn extra werkzaamheden.
 • NHG kosten zijn 0,7% over de totale hypotheek inschrijving
 • Hertoetsing is mogelijk na 3 jaar en kost € 155,00 euro

Fiscale aftrek

Kosten die voor fiscale aftrek in aanmerking komen zijn:

 • Leveringskosten voor de hypotheek
 • Bij aankoop van een woning op basis van kosten koper zijn dat de taxatie kosten
 • Nationale Hypotheek Garantie inschrijving
 • Advies en bemiddelingskosten van de adviseur
 • Afsluitkosten voor de aanvraag van de starterslening
 • aanvraag en begeleidingskosten welke met de aanvraag van de starterslening in rekening worden gebracht
 • Betaalde hypotheekrente gedurende de 30 jaar

Handleiding starterslening

Meer weten kijk dan bij de Checklist startersleningDit is een handige handleiding ter voorbereiding op het aanvraag traject van de starterslening. Hierin staat precies beschreven welke documenten je moet verzamelen. Ook is er een Financieel rijbewijs. Dit document moet(en) de aanvrager(s) verplicht invullen en ondertekenen en meesturen met de aanvraag starterslening. Dit Financieel rijbewijs geeft SVN een indruk over uw financiële kennis en tevens maakt dit document jou bewust van wat de starterslening inhoudt en aan welke regelgeving je gehouden bent bij het aangaan van de starterslening en de combinatielening.

Starterslening Amersfoort en aflossing

De starterslening kan alleen op basis van annuïteiten worden afgelost. De starterslening zal door SVN worden getoetst bij een positieve toets geven zij een positief advies richting de gemeente die het besluit uiteindelijk neemt.  Met jouw reguliere hypotheek van een geldverstrekker naar keuze kun je verschillende vormen kiezen zoals annuïteiten, lineair of een combinatie hiervan.

Annuïtaire aflossing

Een eigenschap van een annuïtaire aflossing is dat je in begin veel meer rente betaald dan aflossing. Door te kiezen voor een hypotheek op basis van annuïteiten zijn de aanvang lasten het laagst dit komt omdat je in het begin een hogere belasting teruggave krijgt. Deze vorm is uitermate geschikt voor mensen die graag beginnen met een lagere maandlast en dat deze in de loop van tijd circa na 15 jaar rustig aan oploopt en iets hoger wordt.

voor de mensen die het liever visueel zien volgt er hier een grafiek van de annuïteiten hypotheek.

starterslening Amersfoort

Lineaire Aflossing

Een kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing in gelijkmatige bedragen verloopt. Door hiervoor te kiezen zorgt deze hypotheekvorm ervoor dat de maandlasten bij aanvang iets hoger zijn dan wanneer je kiest voor een annuïteiten hypotheek. Groot voordeel voor deze vorm is wel dat de maandlasten gaan dalen na verloop van tijd. Starters met een kinderwens die nu net de hypotheek kunnen betalen doen er goed aan om voor een hypotheek te kiezen met een lineaire aflossing. Naar mate de kinderen ouder worden heb je als ouder ook meer kosten. Dan is het fijn om te weten dat de maandlasten gaan dalen in de toekomst.

voor de mensen die het liever visueel zien volgt er hier een grafiek van de lineaire hypotheek.

Starterslening Amersfoort

Wat natuurlijk ook kan, is een combinatie van deze twee hypotheekvormen zodat de maandlasten elke maand bijna gelijk zijn. Vanzelfsprekend mag je extra aflossen op de starterslening. Extra aflossen kan al vanaf € 250,00 euro tot aan het gehele bedrag wat nog openstaat van de starterslening. Extra aflossen is geheel boetevrij er zijn of worden dan ook geen extra kosten hiervoor in rekening gebracht. Dit geld zowel voor de starterslening als voor de combinatie lening.

Als starter wil je graag zo veel mogelijk informatie zodat je de juiste keuze kunt maken. Wij van RegelingFD adviseren jou ook eens een kijkje te nemen bij Startershypotheek Amersfoort.

Rentevastperiode

Bij je eerste hypotheek heb je de keuze om je rentevastperiode vanaf 10 jaar en langer te kiezen wanneer je kiest voor een hypotheek met NHG Nationale Hypotheek Garantie. Bij de starterslening heb je deze keuze niet en wordt de rentevastperiode altijd 15 jaar vast gezet. Dit verklaart dan ook waarom deze rente altijd hoger is dan de gekozen 10 jaars rente.

Verhuizen en een starterslening

Wanneer u gaat verhuizen betekend dat uw huidige woning waarop een starterslening is afgesloten is verkocht. Uit de opbrengst van de verkoop dient men verplicht de starterslening in te lossen. Deze kan niet mee verhuisd worden naar de nieuwe woning. U bent dan immers een doorstromer en geen starter meer. Het deel wat u heeft ingelost moet u dan ook opnieuw bijlenen of uit eigen middelen betalen.

Eigen vermogen

Eigen vermogen wordt ook meegenomen in de berekening en vaststelling over de hoogte van de starterslening. Elk jaar geef je via de belastingaangifte aan of je eigen vermogen hebt. Je hebt hier een vrijstelling voordat je überhaupt vermogensrendementsheffing belasting gaat betalen. Het bedrag wat je aan vermogensrendementsheffing belasting gaat betalen heeft invloed op de hoogte van je starterslening aanvraag. Raadpleeg een financieel adviseur hierover.

Zelfstandige ZZP er en een starterslening

Bij een aantal geldverstrekkers kun je al met 1 jaar volstaan voor een reguliere hypotheek aanvraag zonder starterslening. Bij een hypotheek aanvraag in combinatie met een starterslening moet je als zelfstandige  verplicht drie jaarcijfers kunnen overleggen. Wanneer je nog geen 3 jaarcijfers kunt overleggen kom je ook niet in aanmerking voor een starterslening. Bij SVN vinden zij deze periode nog te kort zodoende hanteren zij daarom nog een periode van 3 jaar.

Een Starterslening Amersfoort aanvragen doe je bij

Starterslening Amersfoort

Ben jij ook benieuwd of je in aanmerking komt voor een Starterslening Amersfoort? Bij RegelingFD geven we je dan graag meer informatie over de mogelijkheden voor een starterslening Amersfoort. Kom je in aanmerking voor een starterslening Amersfoort, dan kunnen wij jou helpen bij de aanvraag van een starterslening. Wil jij meer weten over de starterslening Amersfoort of heb jij een vraag over het aanvragen van een starterslening? Neem dan contact met ons op. Wij zijn jou bij RegelingFD graag van dienst. Je kunt bij ons terecht voor eerlijk en deskundig advies. In Amersfoort is er nog een ruim aanbod voor de starter in spe. Zo kun jij straks misschien tóch dat droomhuis kopen! We horen graag van jou hoe wij je van dienst kunnen zijn! Bekijk ook eens onze dienstenwijzer van Starterslening Amersfoort.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Wilt u vrijblijvend en zonder enkele verplichtingen kennis nemen van de werkzaamheden en mogelijkheden van RegelingFD?

Klik dan op de download button.

U kunt hier zonder kosten onze Dienstverleningsdocument en Dienstenwijzer downloaden.

Download

  Contact met RegelingFD

  Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

  RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.