Starterslening Lelystad

Hoeveel starterslening kunt u aanvragen?

Hypotheekadvies Lelystad

Hoeveel starterslening kunt u aanvragen?

Slider

Starterslening Lelystad

Met een Starterslening Lelystad heb je meer mogelijkheden om de woning te vinden die je graag wilt. Kom jij er ook voor in aanmerking? Controleer het via ons welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Vermeld de postcode en het huisnummer van het huis wat je wilt gaan kopen.
   Berekening Starterslening

 

Lelystad is volop in ontwikkeling. Er liggen grote plannen om het vliegveld uit te breiden. Wanneer dit gebeurt bestaat er ook de mogelijkheid dat de prijzen zullen gaan stijgen. Het is namelijk aantrekkelijk om dichtbij een vliegveld te wonen. Kijk maar bij andere vliegvelden zoals Schiphol, Rotterdam en bijvoorbeeld Eindhoven. De prijzen van de huizen rijzen de pan uit. Dit komt o.a. door de geliefde locatie.

Starterslening Lelystad

kun je aanvragen via de gemeente. Of jij er ook voor in aanmerking kan komen is afhankelijk van de volgende voorwaarden:

 • je bent 18 jaar of ouder
 • het gaat om een eerst aan te kopen woning
 • je bent legaal ingezetene van Nederland met al een eigen woonadres
 • Beide aanvragers hebben de leeftijd tussen de 18 en 45 jaar
 • Er is geen sprake van een inkomensgrens
 • woningen van Corporaties, projectontwikkelaars en of beleggers kunnen niet meedoen in de starterslening Lelystad.

Een starterslening Lelystad heeft de volgende condities

 1. De koopsom van de woning is inclusief de kosten van verbetering maximaal € 180.000,00
 2. Omdat verbeterkosten zijn toegestaan wordt de berekening gedaan over de aankoop en de verbeterkosten
 3. De verstrekking van een starterslening is maximaal 20% van de koopsom plus maximaal 20% van de kostengrens voor de overige kosten zoals meerwerk en of verbetringen die zijn aangebracht.
 4. De verstrekking van de hypotheek via de bank en de hypotheek die wordt verstrekt via de starterslening Lelystad samen mag niet hoger zijn dan de taxatiewaarde van de woning. In 2018 is dat 100% LTV.
 5. De starterslening is een voorziening op zichzelfstaand en valt dan ook alleen maar te combineren met een hypotheek van een Hypotheekverstrekker uit Nederland.
 6. Als de gemeente Lelystad geen budget meer heeft is er de mogelijkheid om de starterslening aanvraag af te wijzen.
 7. De starterslening Lelystad bestaat uit twee leningdelen één leningdeel valt in Box 1 en is fiscaal aftrekbaar. De andere leningdeel twee is de cobinatielening en deze valt in box 3 en is daarom ook niet fiscaal aftrekbaar. Voor beide leningdelen heb je de eerste drie jaar geen maandelijkse lasten.
 8. Rentevast periode is 15 jaar en de looptijd is 30 jaar net als bij een reguliere hypotheek. Je bent vrij om eerder af te lossen zonder bijkomende boete.

SVN brengt jou € 750,00 kosten in rekening bij verstrekking van de starterslening. Overige kosten zoals de meerwerkzaamheden van de adviseur worden via hem met jou besproken en afgestemd.

NHG

Een starterslening Lelystad wordt alleen verstrekt in cobinatie met een hypotheek waarop NHG is afgesloten. Voor overige informatie geeft SVN je hier nog meer informatie over de mogelijkheden van een starterslening Lelystad. Indien jij nog vragen heb stel deze dan aan Johan Regeling van:

Starterslening Lelystad

In sommige gevallen kun je kosten koper meefinancieren lees daarom ook nog deze blog.