Koopcontract

Overeenkomst tussen u en de verkoper

Een koopcontract is een overeenkomst die meestal wordt opgemaakt door de verkopende makelaar.
Meer weten lees dan verder of... .

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord
Zorg dat je de bestanden in een map zet voordat je ze gaat uploaden. Op deze manier kun je alle bestanden in een keer selecteren en verzenden. Anders komt het niet volledig bij ons binnen.
Indien niet voorhanden laat de vraag op ja staan en ga verder. Zorg dat je de bestanden in een map zet voordat je ze gaat uploaden. Op deze manier kun je alle bestanden in een keer selecteren en verzenden. Anders komt het niet volledig bij ons binnen.

Opmaken koopcontract

Met het opstellen van het koopcontract wordt alleen maar rekening gehouden met de wensen van de verkoper(s).

De verkopende makelaar zorgt er dan ook voor dat alles zo positief mogelijk uitpakt voor de verkoper(s).

Dit is ook heel logisch; De verkoper(s) zijn uiteindelijk de opdrachtgevers en zij betalen de makelaar onder andere hiervoor.

Daar staat tegenover dat u als koper op de hoogte dient te zijn van de valkuilen. Wanneer u gaat aankopen zonder aankoopmakelaar kunt u hier heel gemakkelijk mee te maken krijgen. Enkele valkuilen waarmee u te maken kan krijgen zijn hieronder samengevat.

Koopcontract en de Aankoopprijs

Wanneer er in het koopcontract een verkeerde aankoopprijs wordt vermeld kan dit voor problemen zorgen met het aanvragen van een hypotheek. Soms wordt er overboden met de aankoop van de woning en wordt er de vraagprijs vermeld in het koopcontract. De vermelde vraagprijs die in het koopcontract wordt vermeld ligt in dit geval lager dan er betaald is. Hierdoor dient er meer aan eigen middelen worden ingebracht wanneer het taxatierapport niet aansluit bij de verkoopprijs.

Andersom kan natuurlijk ook. Dan wordt er minder betaald dan de vraagprijs (dit is meestal het geval wanneer u samen met uw financieel adviseur van RegelingFD koopt). Voordat u een bod uitbrengt hebben wij al contact gehad met verschillende taxateurs. Door te kiezen voor deze werkwijze kunnen we makkelijk bepalen of en hoeveel eigen middelen u nodig heeft.

Concluderend de aankoopprijs en de juiste vermelding van de aankoopprijs in het koopcontract is van groot belang.

Eigendomsoverdracht en Koopcontract

Bij de eigendomsoverdracht is sprake van een vooraf besproken wacht periode voordat jij de woning op naam kunt krijgen zodat je eigenaar gaat worden van de woning. Deze wachtperiode dient ook aan te sluiten bij de geldigheidsduur van de ontvangen offerte van de geldverstrekker. Staat dit niet juist vermeld in het koopcontract dan kun je te maken krijgen met een boete omdat als gevolg van het verlopen van de offerte datum deze verlengd moet worden. Hierdoor is het mogelijk dat je een boete dient te betalen aan de hypotheekverstrekker.

Bankgarantie en of storten van een waarborgsom

In het koopcontract staat ook vermeld of er een bankgarantie al dan niet een waarborgsom betaald dient te worden via de notaris en voor welke datum dit gebeurt dient te zijn. Jouw persoonlijke financiële adviseur van RegelingFD houdt dit proces voor jou in de gaten en zorgt ervoor dat alles tijdig wordt geregeld.

Ontbindende voorwaarden

De ontbindende voorwaarden zijn nog het meest belangrijke van alle artikelen in het koopcontract. Dit bepaald in grote mate of je een wurg contract hebt getekend of een regulier koopcontract met de gebruikelijke afspraken erin opgenomen. De financieel adviseur van RegelingFD controleert samen met jou het contract voordat jij tot tekenen voor akkoord overgaat.

 

Voorbereiding en Valkuilen

Een goede voorbereiding in het aankoopproces voorkomt mogelijke valkuilen tijdens het aankoopproces. Regeling Financiële Dienstverlening begeleid jou met het gehele proces van A t/m Z. Meer lezen over RegelingFD en de overige mogelijkheden deze vind u hier…

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Wilt u vrijblijvend en zonder verplichtingen kennis nemen van de werkzaamheden en mogelijkheden van RegelingFD?

Klik dan op de download button.

Onze Dienstenwijzer en Dienstverleningsdocument kunt u gratis downloaden.

Download

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.