Overeenkomst tussen u en de verkoper
Meer weten lees dan verder of... .
Opmaken koopcontract
Met het opstellen van het koopcontract wordt alleen maar rekening gehouden met de wensen van de verkoper(s).
De verkopende makelaar zorgt er dan ook voor dat alles zo positief mogelijk uitpakt voor de verkoper(s).
Dit is ook heel logisch; De verkoper(s) zijn uiteindelijk de opdrachtgevers en zij betalen de makelaar onder andere hiervoor.
Daar staat tegenover dat u als koper op de hoogte dient te zijn van de valkuilen. Wanneer u gaat aankopen zonder aankoopmakelaar kunt u hier heel gemakkelijk mee te maken krijgen. Enkele valkuilen waarmee u te maken kan krijgen zijn hieronder samengevat.

Koopcontract en de Aankoopprijs
Wanneer er in het koopcontract een verkeerde aankoopprijs wordt vermeld kan dit voor problemen zorgen met het aanvragen van een hypotheek. Soms wordt er overboden met de aankoop van de woning en wordt er de vraagprijs vermeld in het koopcontract. De vermelde vraagprijs die in het koopcontract wordt vermeld ligt in dit geval lager dan er betaald is. Hierdoor dient er meer aan eigen middelen worden ingebracht wanneer het taxatierapport niet aansluit bij de verkoopprijs.
Andersom kan natuurlijk ook. Dan wordt er minder betaald dan de vraagprijs (dit is meestal het geval wanneer u samen met uw financieel adviseur van RegelingFD koopt). Voordat u een bod uitbrengt hebben wij al contact gehad met verschillende taxateurs. Door te kiezen voor deze werkwijze kunnen we makkelijk bepalen of en hoeveel eigen middelen u nodig heeft.
Concluderend de aankoopprijs en de juiste vermelding van de aankoopprijs in het koopcontract is van groot belang.
Eigendomsoverdracht en Koopcontract
Bij de eigendomsoverdracht is sprake van een vooraf besproken wacht periode voordat jij de woning op naam kunt krijgen zodat je eigenaar gaat worden van de woning. Deze wachtperiode dient ook aan te sluiten bij de geldigheidsduur van de ontvangen offerte van de geldverstrekker. Staat dit niet juist vermeld in het koopcontract dan kun je te maken krijgen met een boete omdat als gevolg van het verlopen van de offerte datum deze verlengd moet worden. Hierdoor is het mogelijk dat je een boete dient te betalen aan de hypotheekverstrekker.
Bankgarantie en of storten van een waarborgsom
In het koopcontract staat ook vermeld of er een bankgarantie al dan niet een waarborgsom betaald dient te worden via de notaris en voor welke datum dit gebeurt dient te zijn. Jouw persoonlijke financiële adviseur van RegelingFD houdt dit proces voor jou in de gaten en zorgt ervoor dat alles tijdig wordt geregeld.
Ontbindende voorwaarden
De ontbindende voorwaarden zijn nog het meest belangrijke van alle artikelen in het koopcontract. Dit bepaald in grote mate of je een wurg contract hebt getekend of een regulier koopcontract met de gebruikelijke afspraken erin opgenomen. De financieel adviseur van RegelingFD controleert samen met jou het contract voordat jij tot tekenen voor akkoord overgaat.
Voorbereiding en Valkuilen
Een goede voorbereiding in het aankoopproces voorkomt mogelijke valkuilen tijdens het aankoopproces. Regeling Financiële Dienstverlening begeleid jou met het gehele proces van A t/m Z. Meer lezen over RegelingFD en de overige mogelijkheden deze vind u hier…
Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument
Wilt u vrijblijvend en zonder verplichtingen kennis nemen van de werkzaamheden en mogelijkheden van RegelingFD?
Klik dan op de download button.
Onze Dienstenwijzer en Dienstverleningsdocument kunt u gratis downloaden.
Download