Risicoanalyse

Risicoanalyse Is noodzakelijk in geval van de volgende scenario’s:

Arbeidsongeschiktheid

Wanneer je hiermee te maken krijgt zal het inkomen in veel gevallen een stuk lager zijn. Er kunnen zich situaties voordoen tijdens deze periode van arbeidsongeschiktheid dat je niet meer aan je financiële verplichtingen kan voldoen. Het is dan ook verstandig om bij het aankopen van een huis hier verder op in te zoomen. Een goede financieel adviseur zal dit ook zeker onder de aandacht brengen bij de kopers van een woning.

Werkeloosheid

iedereen kan er maar zo mee te maken krijgen. Denk aan grote reorganisaties binnen een bedrijf. Of wanneer het bedrijf failliet gaat dan sta jij ook in een keer op straat. Als voorbeeld neem ik even het grote winkelketen V&D een gerenommeerde winkel. Een groot warenhuis waar ruim 10.000 medewerkers op 31 december 2015 in één klap allemaal op straat kwamen te staan. Al deze medewerkers hadden nooit durven dromen dat dit hun zou overkomen. Stel jezelf de vraag wanneer mij dit overkomt kan ik dan nog wel aan mijn financiële verplichtingen voldoen?

Overlijden

een veel gehoorde uitspraak is wanneer ik kom te overlijden is het huis vrij is van hypotheek! Jij weet net als ik dat er dan alsnog genoeg lasten overblijven die betaald moeten worden. De grote vraag is dan of het inkomen toereikend is hiervoor.  Achterblijvende partners in een huurwoning hebben vaak een nog veel groter financieel probleem. Deze doelgroep staat hier vaak niet bij stil. Laat staan dat zij hier iets voor hebben geregeld

Welke risico je wilt nemen hangt af van je wensen. Ook bepalen je financiële positie en voorzieningen geregeld via de werkgever hoe groot het risico is. Weet je met hoeveel inkomen jou partner & kind(eren) achterblijven bij jouw overlijden. Kortom welke lasten komen te vervallen en welke lasten blijven er nog over.

RegelingFD uit Amersfoort helpt je met de financiële planning en voorziet jou van professioneel en deskundig advies! Ook mensen buiten Amersfoort zijn uiteraard ook welkom.

Risicoanalyse