Starterslening

Starterslening Soest

Starterslening Soest zorgt de eerste 3 begin jaren voor lage maandlasten. Dat is voor een starter zoals jij heel erg prettig. Wil jij jouw mogelijkheden weten maak dan nu eerst een gratis berekening of lees gerust eerst nog even verder.

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord
Zorg dat je de bestanden in een map zet voordat je ze gaat uploaden. Op deze manier kun je alle bestanden in een keer selecteren en verzenden. Anders komt het niet volledig bij ons binnen.
Indien niet voorhanden laat de vraag op ja staan en ga verder. Zorg dat je de bestanden in een map zet voordat je ze gaat uploaden. Op deze manier kun je alle bestanden in een keer selecteren en verzenden. Anders komt het niet volledig bij ons binnen.

Het kopen via een starterslening wordt nu met de huidige historische lage rente wel heel erg aantrekkelijk gemaakt. Net als bij Starterslening Amersfoort kent ook Starterslening Soest een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen.  welke dat zijn vertel ik je hieronder:

 1. Je bent 18 jaar of ouder
 2. Dit wordt je eerste koopwoning.
 3. voor de koper(s) geldt dat er minimaal één een jaar voorafgaande de aankoop van de woning hij of zij onafgebroken in Soest woont. Al dan niet in een periode van 10 jaar voorafgaande de aankoop je minimaal er 6 jaar van onafgebroken in Soest hebt gewoond. Wat ook wordt goed gevonden is dat je om economische redenen in de gemeente werkzaam bent. Criteria hiervoor is wel dat je werkweek wel uit 20 uur of meer bestaat.
 4. Voor de verstrekking van een starterslening is er geen inkomensgrens ook een eindleeftijd is er niet gegeven. Zodoende is de starterslening ook heel laagdrempelig.

De condities voor een starterslening Soest zijn:

De starterslening kent twee componenten. Een lening in de vorm van een hypotheek hierdoor is de rente die je hiervoor betaald ook fiscaal aftrekbaar komt terecht in Box 1. De tweede component is een lening die niet fiscaal aftrekbaar is en zodoende dan ook in box 3 is ingedeeld. Deze lening wordt ook wel de combinatielening genoemd. De eerste lening valt dan ook in zijn geheel onder de regels van NHG.

Voor beide leningsdelen geld dat je ze de eerste drie jaar niet hoeft mee te nemen in je maandelijkse lasten. De rente van deze Starterslening Soest staat net als bij andere startersleningen bijvoorbeeld bij Starterslening Amersfoort en Starterslening Hoogland 15 jaar vast. Ook voor deze lening geld dat deze maximaal 30 jaar mag duren. Als je een huis hebt gezien die al gebouwd is mag deze inclusief alle bijkomende kosten niet meer bedragen dan € 250.000,00. Ditzelfde is ook van toepassing bij nieuwbouw woningen. Met alle bijkomende kosten worden de kosten bedoeld die rechtstreeks te maken hebben met de verkrijging van de woning denk hierbij aan:

 • overdrachtsbelasting
 • kosten voor de notaris
 • kosten voor advies en bemiddeling van de hypotheek
 • de kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie ook wel met NHG aangeduid
 • de taxatie kosten

De starterslening mag normaliter maximaal 2o% van de verwervingskosten zijn. In Soest wijken ze hiervan af en is dit maar 10 % tot aan een maximaal bedrag van € 20.000,00. Jouw totale geldlening mag niet hoger zijn dan 101% van de marktwaarde van de woning. Ook mag je verbeteringen aanbrengen deze kosten mag je meenemen in de begroting van SVN. Extra aflossen is toegestaan je krijgt hiervoor geen boete. Heb je een Starterslening Soest gekregen dan kom je niet in aanmerking voor andere gesubsidieerde leningen die bestemd zijn om de koop te stimuleren. Je hebt als starter zo dan de mogelijkheid om naar een hogere maandlast toe te groeien. Tevens is de woonwens van een eigen koopwoning dan ook binnen bereik gekomen.

Budget

Net als elke andere gemeente heeft Soest ook een budget voor de starterslening wanneer dit budget is benut dan wordt een nieuwe ingediende aanvraag afgewezen.

Kosten

Wanneer een starterslening wordt toegekend brengen ze jou hiervoor € 750,00 in rekening. Deze kosten verrekenen zij met de starterslening. Je Andere kosten zoals de levering voor de hypotheekakte, eigendomsbewijs en advies en bemiddelingskosten zijn hier niet bij in begrepen. Hoe hoog deze kosten zijn kan je Financieel Adviseur je vertellen.

NHG

Een starterslening is altijd in combinatie met een hypotheek die onder de hypotheeknormen van NHG is verstrekt.

Vragen?

Johan Regeling van RegelingFD uit Amersfoort helpt je graag en professioneel verder in het traject. Lees ook eens mijn blog over mijn eerste huis kopen.

Ook SVN geeft extra informatie.

Starterslening Soest

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Wilt u vrijblijvend en zonder enkele verplichtingen kennis nemen van de werkzaamheden en mogelijkheden van RegelingFD?

Klik dan op de download button.

U kunt hier zonder kosten onze Dienstverleningsdocument en Dienstenwijzer downloaden.

Download

  Contact met RegelingFD

  Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

  RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.