huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Via Hypotheek Specialist Regeling Financiële Dienstverlening kunnen huizenzoekers nog steeds een huis kopen zonder eigen geld. Een woning kopen doe je tenslotte niet elke dag.  Jij wilt dan ook wel de juiste keuze maken. RegelingFD helpt huizenzoekers hiermee. Via de bemiddeling van RegelingFD kan je dus een woning kopen zonder eigen geld. Ook mensen die geen hele grote beurs hebben en een studio/appartement zoeken kunnen bij ons terecht. Wil je meer weten laat jou gegevens achter en wij gaan geheel vrijblijvend en zonder kosten aan de slag voor jou.

Jouw e-mail adres wordt via de regelgeving van AVG Algemene Verordening Gegevensbescherming in behandeling genomen bij RegelingFD.
RegelingFD werkt met referentie huizen die onlangs zijn verkocht en in de omgeving te koop staan aan de hand van deze cijfers berekenen en controleren wij de actuele marktwaarde.
  Huis kopen zonder eigen geld

Onze ondersteuning bij een huis kopen zonder eigen geld

Wij helpen je onder andere met de aankoop van jou droom woning door tips te geven. Met deze waardevolle tips bespaar je gemiddeld een € 5.000,00 wat je minder hoeft mee te nemen aan eigen inbreng. Deze besparing kan wel oplopen tot het gehele bedrag van de kosten koper. Het wordt in de markt wel steeds lastiger om de regeling huis kopen zonder eigen geld  te kunnen blijven handhaven. Dit komt door de grote vraag en het mindere aanbod.

Geldverstrekkers

De meeste geldverstrekkers geven niet meer hypotheek dan de aankoopsom van de woning. RegelingFD zorgt ervoor dat je meer hypotheek kunt krijgen en zodoende minder aan eigen geld hoeft in te brengen. Wij kunnen hiervoor zorgen omdat onze werkwijze anders is dan gebruikelijk.

De Bank en een hypotheek

Een bank vraagt je naar je soort dienstverband en naar je inkomen gegevens. Aan de hand van deze gegevens maken zij een berekening voor je. Met deze berekening in de hand geven zij jou een indicatie wat jij aan hypotheek kunt krijgen. Als algemene stel regel geven zij aan dat de kosten koper ongeveer 6 %  zijn boven de koopprijs.

Voorbeeld berekening eigen middelen via de bank

Aankoopprijs van de woning is € 250,000,00 beste meneer en mevrouw u dient hier met 6% kosten koper te rekenen. Dit komt neer op 6% van € 250,000,00
is € 15,000,00 aan bijkomende kosten. Deze bijkomende kosten moet u aan eigen middelen aan kunnen tonen. Heeft u geen € 15.000,00 dan adviseren wij u door te sparen totdat u deze wel heeft u kunt dan ook nog niet kopen.

Via RegelingFD zijn er dan vaak nog wel mogelijkheden. Het geheim van een huis kopen zonder eigen geld is dat Johan Regeling van RegelingFD alles regelt. Wanneer je alles regelt kun je in een vroeg stadium de mogelijkheden bepalen. Uiteraard is dit nog geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting. Er zijn dan ook nog geen kosten verschuldigd.
Een goede voorbereiding begint dan ook met een:

Kadastraal onderzoek

Heb je een leuke woning of appartement gezien mail mij dan de link door van de site waar jij deze woning hebt gezien. RegelingFD gaat dan een kadastraal onderzoek doen voor jou naar die woning. Wat houdt het kadastrale onderzoek in. Er wordt in het onderzoek gekeken naar wie is de huidige eigenaar, hoeveel geld is er betaald voor de woning en in welk jaar is de woning aangekocht. Ook kijken we naar de prijzen index en wat heeft de rest in de omgeving heeft betaald in het verleden. Hiermee vergelijken we soortgelijke referentie woningen die zich in hetzelfde prijs segment begeven. Alleen zo wordt het mogelijk gemaakt om je een duidelijk beeld te vormen over de marktwaarde.

Marktwaarde

Met ons specialistisch kadastraal onderzoek en de indexering van de woningen komen we op een actuele marktwaarde uit. Uiteraard is de onderhoud staat van de woning een onderdeel die een belangrijke rol speelt en zodoende mede bepalend voor de prijs bepaling. We kijken hierbij of de woning nog standaard is, of er onlangs nog verbouwd en of bijgebouwd is. Een huis aankopen via onze dienstverlening kan je op deze manier maar zo € 10.000,00 besparen.

Uiteraard is het wel heel belangrijk om te kijken naar een huis die te koop staat met een vraagprijs.

Vraagprijs:

Woningen die te koop staan met een vraagprijs bieden extra ruimte om te onderhandelen. Zodoende heb je minder tot geen eigen geld nodig bij een huis kopen zonder eigen geld.

Bieden vanaf prijs

Bij het bieden op een woning met een vanaf prijs wordt het te behalen voordeel bij een huis kopen zonder eigen geld vaak onmogelijk gemaakt. Bij het bieden op een woning met een vanaf prijs zijn er vaak teveel geïnteresseerde kopers. Deze kopers bieden dan ook heel vaak tegen elkaar op zodat er meer wordt geboden dan de marktwaarde van de woning. Wanneer dit gebeurt heb je ten alle tijden eigen geld nodig om de woning alsnog te kunnen kopen.

Taxatiewaarde bepalen

Een taxatie waarde bepaald in grote mate de hoogte van je hypotheek. We nemen dan ook hiervoor contact op met een beëdigd taxateur welke ook via de validatie normen een taxatiewaarde uitbrengt. Deze taxateur bepaald vooraf de indicatieve marktwaarde en bespreekt deze marktwaarde met ons. Deze taxatiewaarde is een pre-taxatiewaarde. Met deze taxatiewaarde krijgen we een éérste indruk over de marktwaarde van de aan te kopen woning. Wanneer jij in onderhandeling gaat met de verkopers hebben we deze marktwaarde nodig. Ik kom hier later nog op terug!

Wij hebben onze hypotheek geregeld via RegelingFD

Huis kopen zonder eigen geld
Huis kopen zonder eigen geld

Jelle en Joyce hebben via Funda hun droom woning gevonden met een vraagprijs van € 235.000. Dit is een vraagprijs er is altijd ruimte voor onderhandeling. Door ons netwerkwerk van de taxateurs weten wij precies welke taxateur er in uw regio het beste eruit springt.

In dit praktijk voorbeeld kregen we een pre-taxatiewaarde van € 230.000,00.

Wanneer de pre taxatiewaarde in dit praktijk voorbeeld geen € 230.000,00 euro is maar € 215.000,00 dan is er wel degelijk eigen geld nodig. Het praktijk voorbeeld gaf al aan dat de vraagprijs veel te hoog lag.

De samenwerking tussen kopers en RegelingFD

Het was dan ook aan Jelle en Joyce om de woning zo goedkoop mogelijk aan te kopen zodat zij geen tot weinig eigen geld nodig hebben. Deze mogelijkheden hadden zij dan ook na ons kadastraal onderzoek waaruit blijkt dat de woning maar circa € 217.500,00 euro waard is in plaats van de 235.000,00.

Zij hebben mede door middel van dit kadastrale onderzoek richting de verkopers toe een gemotiveerd bod van € 217.500,00 uitgebracht. Dit bod werd geaccepteerd, dan komt er gemiddeld nog een 6% aan kosten koper bij (deze gemiddelde 6% kosten koper mag je onder bepaalde voorwaarden mee financieren en komt bovenop de geaccepteerde aankoopprijs) in dit voorbeeld was dat een bedrag van € 13.400,00 dit bedrag samen met de koopsom van € 217.500,00 kom je uit op een hypotheek aanvraag van € 230.900,00.

Aankopen van je eigen huis.

Ook kun je de aankoop via ons laten verzorgen. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met ons.

Voorbeeld bij aankoop met een taxatiewaarde van € 230.000,00

Nu de aankoopsom inclusief alle kosten € 230.900,00 is, is het mogelijk om alle kosten mee te financieren zo is er in dit praktijk voorbeeld geen eigen geld nodig.

Zoals is te lezen in dit voorbeeld is de Funda prijs een vraagprijs en totaal niet belangrijk voor de bank. Het kadastraal onderzoek en taxatierapport, de aankoopprijs van de woning en je eigen inkomen is belangrijk om te bepalen of je de woning van je dromen kunt kopen en laat ook gelijk zien of je eigen geld nodig hebt en hoeveel dat dan is. Laat RegelingFD dit voor jou verzorgen.

Huis kopen zonder eigen geld

Je kunt dan ook het beste gebruik maken van onze dienstverlening en kennis. Via deze werkwijze komt je droomwoning eerder binnen je bereik dan wanneer je naar een bank gaat voor een hypotheekgesprek.

Een bank verstrekt je vaak maar een hypotheek op basis van de aankoopprijs. Natuurlijk op deze manier was je droomwoning ook binnen bereik geweest alleen had je in hetzelfde voorbeeld dan (€ 217.500,00 + € 2.175,00) een hypotheek aanvraag kunnen indienen ter grote van € 219.675,00.

Bij de bank heb je dan aan eigen geld een bedrag nodig van € (230.900,00 - € 219.67500,00) is € 11.225,00. Ook is de objectiviteit bij een bank (vaak) ver te zoeken. Ze bieden alleen hun eigen producten aan terwijl wij ruim 25 aanbieders meenemen in ons advies. Ook hier geld hoe lager de maandlasten hoe meer er over blijft voor andere leuke dingen die je naast wonen nog wil doen.

Aankoop en financiering

De aankoop en de financiering. Het bepalen van de marktwaarde en dus inzicht hebben in de woningmarkt wordt steeds belangrijker. Door deze tips om huis te kopen zonder eigen geld, ben jij weer een stap dichter bij jouw doel. Neem contact met ons op voor al jou vragen.Wanneer je als koper een huis hebt gezien die jou leuk lijkt maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging. Neem er desnoods voor vrij. Het is in deze overspannen markt echt aan te raden om snel actie te ondernemen. Een huis staat gemiddeld in de randstad niet lang te koop en is vaak binnen enkele weken al verkocht.

NHG Normen 2019 wijzigen

Indien je besluit om een woning te kopen en je wilt dat de hypotheek met NHG wordt aangevraagd betaal je hiervoor in 2019 een eigen bijdrage voor van 0,9% van de hypotheeksom. In 2018 was dit nog 1%. De reservepot van de Nationale Hypotheek Garantie is goed gevuld zodat deze verlaging verantwoord is om door te voeren. De verwachting is dat dit nogmaals naar beneden kan worden bijgesteld in de toekomst. Ze willen dat de bijdrage in verhouding staat met het risico wat de NHG organisatie heeft. Kortom meer risico een hogere bijdrage en andersom bij een lager risico een lagere bijdrage te vragen. Een hypotheek met NHG is over het algemeen goedkoper vanwege dat banken een hypotheek rente korting geven. Deze korting kan wel oplopen tot 0,4% van de te betalen hypotheek rente.

Hierdoor gaan je lasten gelijk een stuk omlaag. Het is dus aan te raden als het financieel mogelijk is om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie aan te vragen.

NHG regeling

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze regeling houdt in dat wanneer je een hypotheek hebt afgesloten met NHG je een beroep kan doen op deze regeling. Terugvallen op deze regeling kan alleen wanneer je buiten jouw schuld om niet meer de hypotheek kan betalen. Als voorbeeld noem ik buiten je schuld om werkeloos worden zodat je hierdoor in de financiële problemen komt. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat en jij komt hierdoor op straat te staan vraag je een uitkering aan. Deze uitkering is een stuk lager dan je inkomen een situatie als deze is buiten jouw schuld om ontstaan. Hierdoor is het voor jou mogelijk geworden om een beroep te  doen op de NHG regeling wanneer je in de betalingsproblemen komt.

Maandlasten en hypotheekrente

Je maandlasten worden onder andere bepaald door de rentevast periode. Over het algemeen is het zo geregeld dat hoe korter de rentevast periode is hoe lager het rente percentage is. Met een lagere rentepercentage zijn je maandelijkse lasten ook lager. Houd er wel rekening mee dat wanneer je kiest voor een kortere rentevastperiode dan 10 jaar je leencapaciteit lager is. Dit komt omdat de periode van goedkope maandlasten maar van korte duur is.

Wanneer je bijvoorbeeld voor 5 jaar vast hebt gekozen kunnen je maandlasten dan in een keer behoorlijk stijgen. Zodoende is een kortere periode dan 10 jaar rentevast alleen mogelijk zonde de NHG regeling. een rentevast periode van 10 jaar en of langer zorgen voor een stabiele maandlast. je kan deze periode dan ook beschouwen als een veilige periode.

Lees ook andere blog berichten  van regelingFD uit Amersfoort. Huisvesting kopen met garantie wat zegt de overheid hierover.

Huiseigenaren vertellen

 
Jelle en Joyce zij gingen jullie voor en kochten via onze dienstverlening een eigen huis zonder eigen geld en konden de kosten koper mee financieren in de hypotheek.
Rick en Donna ook zij is het gelukt via onze bemiddeling een huis te kopen.
Huis kopen zonder eigen geld