huis kopen zonder eigen geld
Huis Kopen Zonder Eigen Geld

Huis kopen zonder eigen geld

Wil jij weten of er nog mogelijkheden zijn om een huis kopen zonder eigen geld. Een oplossing vinden hiervoor is niet standaard en eenvoudig! Dit vraagt om een speciale aanpak. Vul daarom nu het aanvraagformulier in.

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord

Voorbeeld aangekochte woning met 100% financiering en zonder inbreng van eigen middelen!

Geen eigen middelen

Het is nog steeds mogelijk!

Hoe pak je het aan?

  • Begin met het maken van een vrijblijvende berekening zo kom jij er zo achter welke financiële mogelijkheden jij hebt om zo binnen het budget van jouw mogelijkheden te blijven.
  • Heb jij een woning gevonden binnen jouw financiële mogelijkheden neem dan contact op RegelingFD en Johan Regeling regelt de begeleiding van A t/m Z.

RegelingFD uit Amersfoort is gespecialiseerd in een Huis Kopen Zonder Eigen Geld.  Hierbij maak je gebruik van onze professionele ondersteuning.

Ondersteuning aankoop

Je kunt voordat je een bod gaat uitbrengen ook een biedcertificaat bij ons opvragen en deze meesturen naar de verkopende partij. Met een door ons ingevuld biedcertificaat wordt jouw bieding in één keer een stuk serieuzer besproken met de verkopende partij. Jou inkomen en financiële verplichtingen zijn immers bij ons bekend. Zodoende is de kans ook een stuk groter om voor de woning in aanmerking te kunnen komen.

Het uitbrengen van een Bod

Breng zelf nog geen bod uit (zelfs niet onder voorbehoud van goedkeuring financiering) wanneer jij geïnteresseerd bent in de woning. Een bod uitbrengen op een woning  en of een woning aankopen zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toezegging dat jij de woning kunt gaan kopen is dan ook geheel voor eigen risico.

Onze werkzaamheden:

Ook kun je van ons ondersteuning verwachten in de vorm van controle van het koopcontract. Hier kunnen de nodige adders onder het gras zitten waar jij niet bekend mee bent. Het regelen van een taxateur en een gevalideerd taxatierapport. Het regelen van de juiste geldverstrekker en hypotheek er is er geen één gelijk namelijk. naast deze werkzaamheden bespreken we samen met jou de mogelijke financiële risico’s.

Keuze dienstverlener bepalend voor succes!

Niet elke dienstverlener bied dezelfde mogelijkheden. Door te kiezen voor RegelingFD kiest u automatisch voor een Huis Kopen Zonder Eigen Geld. Johan Regeling eigenaar van RegelingFD is  uw persoonlijke financiële coach. Waarbij kwaliteit en professionele dienstverlening de gewoonste zaak van de wereld is.

Benieuwd wat mensen over mij schrijven, klik op de onderstaande afbeelding.

Wat mag je verwachten van een Financiële Coach?

Deze controleert of jij een recente salarisstrook hebt aangeleverd, of de werkgeversverklaring correct is ingevuld. Ook een BKR krediet registratie controle  behoort tot de werkzaamheden van een Financiële Coach. Het uitbrengen van een bod op de gevonden woning bij de verkopende makelaar. Dit zorgt voor een vertrouwd overkomen richting de verkopende partij en makelaar. Heb je niet voldoende eigen middelen en is het wel noodzakelijk is dit wellicht nog op te vangen met een krediet. Welk krediet past hierbij het beste bij jou en hoe zwaar telt het krediet mee we lopen het allemaal samen met jou door. Huis Kopen Zonder Eigen Geld helpt je ook bij het zoeken naar de juiste notaris.

RegelingFD is gevestigd in Midden Nederland en zodoende makkelijk bereikbaar voor iedereen in elke woonplaats. Is vervoer een probleem dan komen we naar je thuis adres deze service kost je niets extra.

Huis kopen zonder eigen geld

Kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Wanneer de marktwaarde hoger is dan de aankoopprijs biedt dit mogelijkheden om de financieringskosten mee te financieren. In sommige situaties kan dit wel tot 100% en heb je helemaal geen eigen middelen nodig. Ook bij doorstromers kan deze mogelijkheid van toepassing zijn. Doorstromers hebben vaak al een gedeelte afgelost en overwaarde opgebouwd welke meegenomen kan worden met de nieuwe financiering. Koop je ver beneden jouw maximale hypotheek mogelijkheid kun je de kosten koper vaak via een extra kort lopende kredietmogelijkheid mee financieren.

Wijzigingen in 2021

In 2021 kunnen tweeverdieners meer hypotheek aanvragen. Dit komt omdat ze de leennormen versoepeld hebben. Hierdoor komen tweeverdieners voor een hogere hypotheek in aanmerking. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met RegelingFD en je wordt uitvoerig op de hoogte gesteld. Ook is de aankoopwaarde van de NHG aangepast.

Huis kopen zonder eigen geld

Johan Regeling beantwoordt elk WhatsApp bericht binnen een korte periode ook avonds en of in het weekend. Iemand die op vrijdag avond met een vraag zit hoeft zo niet tot maandag te wachten op een antwoordt. Het snel oppakken van een vraag heeft een wisselwerking en zorgt ervoor dat u ook direct weer verder kan.

Andersom merk je dat klanten ook in de avond bereidt zijn om een vraag van jou te beantwoorden. Deze manier van communiceren wordt dan ook als heel prettig ervaren en zorgt voor een snel soepel en efficiënte manier van het aanvragen van de hypotheek.

Huis kopen zonder eigen geld

De meeste geldverstrekkers geven niet meer hypotheek dan de aankoopsom van de woning. RegelingFD zorgt ervoor dat u meer hypotheek kunt krijgen en zodoende minder aan eigen geld hoeft in te brengen.

Wij kunnen hiervoor zorgen omdat onze werkwijze verder gaat dan bij menig financiële dienstverlener het geval is. De hypotheekadviseur bij een bank is niet betrokken bij een aankoop woning, onderhandelingen tijdens de aankoop en het aanvragen van een taxatierapport bij een taxateur.

Ook menig tussenpersoon heeft deze ondersteuning niet in zijn pakket zitten. Regeling Financiële Dienstverlening is betrokken bij het hele proces. Van het begin dat ik u vraag om informatie tot aan het moment dat u bij de notaris bent geweest. Hierin onderscheidt RegelingFD zich ten op zichtte van anderen die in de markt zijn.

wilt u het aanvraag proces beter begrijpen lees dan ook mijn blog bericht: https://regelingfd.nl/blog-berichten/hypotheek-aanvraag/

Huis kopen zonder eigen geld

In combinatie met een studieschuld hypotheek in bepaalde scenario’s zijn er nog steeds mogelijkheden hiervoor om dit te realiseren. Wil je hier meer over weten klik dan nu op Studieschuld Hypotheek jouw financiële coach verteld je hier graag meer over.

De Bank en een hypotheek

Een bank vraagt u naar het soort dienstverband en naar uw inkomen. Aan de hand van deze gegevens maken zij een berekening voor u. Met deze berekening in de hand geven zij u een indicatie wat u aan hypotheek kunt aanvragen. Als algemene stel regel geven zij aan dat de kosten koper ongeveer 6 %  zijn boven de koopprijs.

Huis kopen zonder eigen geld

Voorbeeld berekening eigen middelen via de bank
Aankoopprijs van de woning is € 250,000,00 beste meneer en mevrouw u dient hier met 6% kosten koper te rekenen. Dit komt neer op 6% van € 250,000,00 is € 15,000,00 aan bijkomende kosten. Deze bijkomende kosten moet u aan eigen middelen aan kunnen tonen. Heeft u geen € 15.000,00 dan adviseren wij u door te sparen totdat u deze wel heeft u kunt dan ook nog niet kopen.

Via Johan Regeling van RegelingFD uit Amersfoort zijn er dan vaak nog wel mogelijkheden.

Het geheim van een huis kopen zonder eigen geld is dat Johan Regeling van RegelingFD alles regelt. Wanneer je alles regelt kun je in een vroeg stadium de mogelijkheden bepalen. Uiteraard is dit nog geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting. Er zijn dan ook nog geen kosten verschuldigd.

Huis kopen zonder eigen geld

Heeft u een leuke woning of appartement gezien mail mij dan de link door van de site waar u deze woning heeft gezien. RegelingFD gaat dan een kadastraal onderzoek doen voor u naar die woning.

Wat houdt het kadastrale onderzoek in. Er wordt in het onderzoek gekeken naar wie is de huidige eigenaar, hoeveel geld is er betaald voor de woning en in welk jaar is de woning aangekocht. Ook kijken we naar de prijzen index en wat heeft de rest in de omgeving heeft betaald in het verleden. Hiermee vergelijken we soortgelijke referentie woningen die zich in hetzelfde prijs segment begeven.

Alleen zo wordt het mogelijk gemaakt om u een duidelijk beeld te vormen over de marktwaarde. U wilt tenslotte ook niet teveel betalen voor uw nieuw aan te kopen woning.

Marktwaarde

hypotheek en geldverstrekkers

Met ons specialistisch kadastraal onderzoek en de indexering van de woningen komen we op een actuele marktwaarde uit. Uiteraard is de onderhoud staat van de woning een onderdeel die een belangrijke rol speelt en zodoende mede bepalend voor de prijs bepaling.

Wij kijken hierbij voor u of de woning nog standaard is, of er onlangs nog verbouwd en of bijgebouwd is. Een huis aankopen via onze dienstverlening kan u op deze manier maar zo € 7,000,00 tot € 10.000,00 besparen.

Uiteraard is het wel heel belangrijk om te kijken naar een huis die te koop staat met een vraagprijs.

Vraagprijs:

Woningen die te koop staan met een vraagprijs bieden vaker extra ruimte om te onderhandelen. Zodoende heeft u minder tot geen eigen geld nodig bij een huis kopen zonder eigen geld.

Bieden vanaf prijs

Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Bij het bieden op een woning met een vanaf prijs wordt het te behalen voordeel bij een huis kopen zonder eigen geld vaak onmogelijk gemaakt. Bij het bieden op een woning met een vanaf prijs zijn er vaak teveel geïnteresseerde kopers. Deze kopers bieden dan ook heel vaak tegen elkaar op zodat er meer wordt geboden dan de marktwaarde van de woning.

Wanneer dit gebeurt heeft u ten alle tijden eigen geld nodig om de woning alsnog te kunnen kopen.

Taxatiewaarde bepalen

Een taxatie waarde bepaald in grote mate de hoogte van uw maximale hypotheek. U kunt namelijk nooit boven de marktwaarde een hypotheek aanvragen. We nemen dan ook hiervoor contact op met een beëdigd taxateur welke ook via de validatie normen een taxatiewaarde uitbrengt. Deze taxateur bepaald vooraf de indicatieve marktwaarde en bespreekt deze marktwaarde met ons.

Deze taxatiewaarde is een pre-taxatiewaarde. Met deze taxatiewaarde krijgen we een éérste indruk over de marktwaarde van de aan te kopen woning. Wanneer u in onderhandeling gaat met de verkopers hebben we deze marktwaarde nodig. Ik kom hier later nog op terug!

Huis kopen zonder eigen geld

Jelle en Joyce hebben hun hypotheek geregeld via RegelingFD

Huis kopen zonder eigen geld
Huis kopen zonder eigen geld

Jelle en Joyce hebben via Funda hun droom woning gevonden met een vraagprijs van € 235.000. Zij hebben gezocht naar een woning met een vraagprijs hierdoor is er altijd ruimte voor onderhandeling. Door ons netwerkwerk van de taxateurs weten wij precies welke taxateur er in uw regio het beste eruit springt. Hier ging het om de regio Veenendaal.

In dit praktijk voorbeeld kregen we een pre-taxatiewaarde

van: € 230.000,00. Doordat wij de mogelijkheid hebben om een pre-taxatiewaarde te kunnen opvragen. Bepalen wij of deze waarde volstaat en of de woning is aan te kopen zonder hiervoor  uw eigen middelen te hoeven aanspreken.

Was de pre taxatiewaarde in dit voorbeeld geen € 230.000,00 euro maar € 215.000,00 dan is er wel degelijk eigen geld nodig. Het praktijk voorbeeld gaf al aan dat de vraagprijs veel te hoog lag.

De samenwerking tussen kopers en RegelingFD

Het was dan ook aan Jelle en Joyce om de woning zo goedkoop mogelijk aan te kopen zodat zij geen tot weinig eigen geld nodig hebben. Na afronding van ons kadastraal onderzoek en de ingeplande bezichtiging van de woning hebben Jelle en Joyce een gemotiveerd bod uitgebracht van 217.500,00.

Dit bod werd geaccepteerd. Bovenop het bod komt er gemiddeld nog een 6% aan kosten koper bij. Deze 6% kosten koper mag je onder bepaalde voorwaarden mee financieren en komt bovenop de aankoopprijs.

In dit voorbeeld was dat een bedrag van € 13.400,00.

Aankopen van je eigen huis.

Huis kopen zonder eigen geld

Ook hiermee kunnen wij helpen. Wilt u hier meer over weten neem dan contact op met ons.

Voorbeeld bij aankoop met een taxatiewaarde van € 230.000,00

Nu de aankoopsom inclusief alle kosten € 230.900,00 is, is het mogelijk om alle kosten mee te financieren zo is er in dit praktijk voorbeeld geen eigen geld nodig.

Zoals is te lezen in dit voorbeeld is de Funda prijs een vraagprijs en totaal niet belangrijk voor de bank. Het kadastraal onderzoek en taxatierapport, de aankoopprijs van de woning en uw eigen inkomen is belangrijk om te bepalen of u de woning van uw dromen kunt kopen en het laat ook gelijk zien of u eigen geld nodig heeft en hoeveel dat dan is.

Laat RegelingFD dit voor u verzorgen.

Huis kopen zonder eigen geld

U kunt dan ook het beste gebruik maken van onze dienstverlening en kennis. Via deze werkwijze komt uw droomwoning eerder binnen uw bereik dan wanneer u naar een bank gaat voor een hypotheekgesprek.

Een bank verstrekt u vaak maar een hypotheek op basis van de aankoopprijs. Natuurlijk op deze manier was uw droomwoning ook binnen bereik geweest alleen had u in hetzelfde voorbeeld dan (€ 217.500,00 + € 2.175,00) een hypotheek aanvraag kunnen indienen ter grote van € 219.675,00.

Bij de bank heeft u dan aan eigen geld een bedrag nodig van € (230.900,00 – € 219.67500,00) is € 11.225,00. Ook is de objectiviteit bij een bank (vaak) ver te zoeken. Ze bieden alleen hun eigen producten aan terwijl wij ruim 25 aanbieders meenemen in ons advies. Ook hier geld hoe lager de maandlasten hoe meer er over blijft voor andere leuke dingen die u naast wonen nog wil doen.

Aankoop en financiering

De aankoop en de financiering. Het bepalen van de marktwaarde en dus inzicht hebben in de woningmarkt wordt steeds belangrijker. Door deze tips om huis te kopen zonder eigen geld, bent u weer een stap dichter bij uw doel. Neem contact met ons op voor al uw vragen. Wanneer u als koper een huis heeft gezien die u leuk lijkt maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging. Neem er desnoods voor vrij. Het is in deze overspannen markt echt aan te raden om snel actie te ondernemen. Een huis staat gemiddeld in de randstad niet lang te koop en is vaak binnen enkele weken al verkocht.

huis kopen zonder eigen geld

NHG Normen 2023 wijzigen

In 2023 wordt de NHG norm € 405,000,00 geworden En is de eigen bijdrage nog maar 0,6% van de hypotheeksom.

Indien u besluit om een woning te kopen en u wilt dat de hypotheek met NHG wordt aangevraagd betaalde u hiervoor in 2019 een eigen bijdrage voor van 0,9% van de hypotheeksom. In 2018 was dit nog 1%. De reservepot van de Nationale Hypotheek Garantie is goed gevuld zodat deze verlaging verantwoord is om door te voeren.

De verwachting is dat dit nogmaals naar beneden kan worden bijgesteld in de toekomst. Ze willen dat de bijdrage in verhouding staat met het risico wat de NHG organisatie heeft. Kortom meer risico een hogere bijdrage en andersom bij een lager risico een lagere bijdrage te vragen.

Een hypotheek met NHG is over het algemeen goedkoper vanwege dat banken een hypotheek rente korting geven.Deze korting kan wel oplopen tot 0,4% van de te betalen hypotheek rente.

Hierdoor gaan uw lasten gelijk een stuk omlaag. Het is dus aan te raden als het financieel mogelijk is om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie aan te vragen.

NHG regeling

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze regeling houdt in dat wanneer u een hypotheek heeft afgesloten met NHG u een beroep kan doen op deze regeling. Terugvallen op deze regeling kan alleen wanneer u buiten uw schuld om niet meer de hypotheek kan betalen.

Voorbeeld aanspraak op NHG:

Als voorbeeld noem ik buiten uw schuld om werkeloos worden zodat u hierdoor in de financiële problemen komt. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat en u komt hierdoor op straat te staan vraagt u een uitkering aan. Deze uitkering is een stuk lager dan uw inkomen een situatie als deze is buiten uw schuld om ontstaan.

Hierdoor is het voor u mogelijk geworden om een beroep te  doen op de NHG regeling wanneer u in de betalingsproblemen komt.

Maandlasten en hypotheekrente

Uw maandlasten worden onder andere bepaald door de rentevast periode. Over het algemeen is het zo geregeld dat hoe korter de rentevast periode is hoe lager het rente percentage is. Met een lagere rentepercentage zijn uw maandelijkse lasten dan ook lager.

Houd er wel rekening mee dat wanneer u kiest voor een kortere rentevastperiode dan 10 jaar uw leencapaciteit ook lager is. Dit komt omdat de periode van goedkope maandlasten maar van korte duur is.

korte rentevastperiode

Wanneer u bijvoorbeeld voor 5 jaar vast hebt gekozen kunnen uw maandlasten dan in een keer behoorlijk stijgen. Zodoende is een kortere periode dan 10 jaar rentevast alleen mogelijk zonder de NHG regeling. Een rentevast periode van 10 jaar en of langer zorgt voor een stabiele maandlast.

U kunt deze periode van 10 jaar dan ook beschouwen als een veilige periode.

Lees ook andere blog berichten van regelingFD uit Amersfoort. Huisvesting kopen met garantie wat zegt de overheid hierover die u leuk lijkt maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging. Neem er desnoods voor vrij. Het is in deze overspannen markt echt aan te raden om snel actie te ondernemen. Een huis staat gemiddeld in de randstad niet lang te koop en is vaak binnen enkele weken al verkocht.

NHG Normen 2023 wijzigen

In 2023 word de NHG norm € 405,000,00 geworden En is de eigen bijdrage nog maar 0,6% van de hypotheeksom.

Indien u besluit om een woning te kopen en u wilt dat de hypotheek met NHG wordt aangevraagd betaalde u hiervoor in 2019 een eigen bijdrage voor van 0,9% van de hypotheeksom. In 2018 was dit nog 1%. De reservepot van de Nationale Hypotheek Garantie is goed gevuld zodat deze verlaging verantwoord is om door te voeren.

De verwachting is dat dit nogmaals naar beneden kan worden bijgesteld in de toekomst. Ze willen dat de bijdrage in verhouding staat met het risico wat de NHG organisatie heeft. Kortom meer risico een hogere bijdrage en andersom bij een lager risico een lagere bijdrage te vragen.

Een hypotheek met NHG is over het algemeen goedkoper vanwege dat banken een hypotheek rente korting geven. Deze korting kan wel oplopen tot 0,4% van de te betalen hypotheek rente.

Hierdoor gaan uw lasten gelijk een stuk omlaag. Het is dus aan te raden als het financieel mogelijk is om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie aan te vragen.

NHG regeling

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze regeling houdt in dat wanneer u een hypotheek heeft afgesloten met NHG u een beroep kan doen op deze regeling. Terugvallen op deze regeling kan alleen wanneer u buiten uw schuld om niet meer de hypotheek kan betalen.

Voorbeeld aanspraak op NHG:

Als voorbeeld noem ik buiten uw schuld om werkeloos worden zodat u hierdoor in de financiële problemen komt. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat en u komt hierdoor op straat te staan vraagt u een uitkering aan. Deze uitkering is een stuk lager dan uw inkomen een situatie als deze is buiten uw schuld om ontstaan.

Hierdoor is het voor u mogelijk geworden om een beroep te  doen op de NHG regeling wanneer u in de betalingsproblemen komt.

Maandlasten en hypotheekrente

Uw maandlasten worden onder andere bepaald door de rentevast periode. Over het algemeen is het zo geregeld dat hoe korter de rentevast periode is hoe lager het rente percentage is. Met een lagere rentepercentage zijn uw maandelijkse lasten dan ook lager.

Houd er wel rekening mee dat wanneer u kiest voor een kortere rentevastperiode dan 10 jaar uw leencapaciteit ook lager is. Dit komt omdat de periode van goedkope maandlasten maar van korte duur is.

korte rentevastperiode

Wanneer u bijvoorbeeld voor 5 jaar vast hebt gekozen kunnen uw maandlasten dan in een keer behoorlijk stijgen. Zodoende is een kortere periode dan 10 jaar rentevast alleen mogelijk zonder de NHG regeling. Een rentevast periode van 10 jaar en of langer zorgt voor een stabiele maandlast.

U kunt deze periode van 10 jaar dan ook beschouwen als een veilige periode.

Lees ook andere blog berichten  van regelingFD uit Amersfoort. Huisvesting kopen met garantie wat zegt de overheid hierover.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.