Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren is nog steeds mogelijk.  Wil jij ook een huis kopen en de Kosten koper mee nemen in de financiering dan ben je bij RegelingFD aan het juiste adres. 

Door ons grote netwerk van verschillende taxateurs weten wij altijd de hoogst mogelijke marktwaarde te realiseren. Hierbij is het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopwaarde vaak zo groot dat dit de kosten koper dekt en zo mee gefinancierd kan worden. Je inbreng eigen middelen kun je op deze manier gebruiken voor overige zaken.

 

Mogelijkheden

RegelingFD denkt in mogelijkheden en staat je dan ook graag vrijblijvend en kosteloos bij om te kijken welke mogelijkheden jij hebt om Kosten koper meefinancieren.

Hoeveel bedragen de kosten koper?

Tot een bedrag van € 400.000,00 betaald u geen overdrachtsbelasting (tijdelijke regeling 2021) wanneer u tussen de 18 en 35 jaar bent. Bent u ouder dan 35 jaar dan betaald u 2% overdrachtsbelasting over de koopsom van de woning. Ook krijgt u te maken met notariskosten, taxatierapport, hypotheek advies en bemiddelingskosten, in sommige gevallen is een bouwkundige keuring gewenst en het stellen van een bankgarantie en tot aan de grens van € 325,000,00 betaald u kosten voor de borgstelling van NHG als u hiervoor kiest. Gemiddeld betaald u tussen de 4 en 6% van de koopsom aan kosten koper. Wilt u deze Kosten koper meefinancieren laat het traject dan door ons begeleiden dat is uw eerste verdienste.

Borgstelling NHG

Komt er in het kort op neer wanneer u aantoonbaar buiten uw schuld de kosten voor de hypotheekbetaling niet meer kunt opbrengen en u zodoende uw huis dient te verkopen en de opbrengst niet toereikend is om de volledige openstaande hypotheekschuld te kunnen inlossen er een restschuld ontstaat. Deze ontstane restschuld neemt de NHG regeling dan van u over. De bijdrage hiervoor in 2021 is 0,7% over uw hypotheekbedrag.

De haalbaarheid van Kosten koper meefinancieren.

Kosten koper meefinancieren kan alleen als de puzzel compleet is en ook het laatste stukje past. Je mag geen negatieve BKR registratie hebben. Het inkomen moet uiteraard ook toereikend zijn om de woning te kunnen kopen. Het aller mooiste is als je niet meteen een maximale hypotheek nodig hebt. Ook de taxatie waarde heeft een grote rol in de aankoop. Niet alle geldverstrekkers gaan uit van de aankoopprijs van de woning. Er zijn ook nog geldverstrekkers die uitgaan van de taxatiewaarde. Hier is dan ook jouw winst te behalen. Een winst die RegelingFD zo optimaal voor jou gaat benutten. Dit zorgt er voor dat je eigen inbreng van je spaargeld niet (teveel) wordt aangesproken.

Netwerk Taxateurs

Doordat RegelingFD een landelijk netwerk heeft van taxateurs zijn er meestal wel een paar die er net bovenuit steken met de marktwaarde ten opzichte van hun collega taxateurs. Hierdoor kan het voor jou als woningzoeker net het verschil maken tussen de Kosten koper meefinancieren of deze uit eigen middelen moeten betalen. Zie het als inruilen van je occasion waarmee je langs verschillende garages rijdt om te vragen wat de inruilprijs is van je auto. Er zal geen een garage hetzelfde bieden. Zo gaat het binnen mijn netwerk van taxateurs voor de woningen ook. Door deze werkwijze kiezen wij voor de hoogste marktwaarde.

Vrijstelling overdrachtsbelasting

Voor woning zoekende tussen de 18 en 35 jaar is er ook nog een extra voordeel. Dit extra voordeel bestaat uit de vrijstelling betaling overdrachtsbelasting. Deze vrijstelling is 2% tot aan de grens van € 400,000,00 is dus een maximaal voordeel van al ruim € 8.000,00.

Krediet naast de hypotheek

Wanneer je het totaal plaatje naast elkaar legt en alles hebt berekend. Is het denkbaar dat je alsnog een klein bedrag tekort kan komen om je droomwens te kunnen realiseren. Dit kunnen we dan opvangen door een (tijdelijk) krediet naast de hypotheek te nemen. Soms is € 3.000,00 krediet ernaast net genoeg om dat laatste puzzel stukje toch op zijn plaats te krijgen en is de deal rond.

Nu ik dit zo opschrijf herinnert er mij gelijk aan een scenario in Lelystad. Hier was een extra roodstand mogelijkheid van € 1.500,00 net het laatste puzzelstukje om de deal te kunnen sluiten.

Kosten koper meefinancieren & jouw verhaal

Als creatief financieel adviseur van RegelingFD

Kosten koper meefinancieren

ben je dan ook bij ons meer dan welkom met jouw verhaal.

Maximale hypotheek berekenen

Geen inkomen, persoon en of situatie is gelijk een hypotheek aanvragen is maatwerk vraag nu ons om een vrijblijvende berekening.

Heb je al een woning maar je wilt weten of je niet teveel betaald doe dan de hypotheek check. Johan Regeling van RegelingFD helpt je graag hiermee onafhankelijk en objectief. Maak vrijblijvend een afspraak.

Ons bedrijf staat uiteraard ingeschreven bij de KvK.