Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren

Bij RegelingFD kun je ook in 2022 nog de Kosten koper meefinancieren wij zorgen voor het juiste taxatierapport met de hoogste marktwaarde.

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord

Welke Kosten koper meefinancieren?

Onder de kosten koper vallen kosten zoals overdrachtsbelasting, makelaar, notaris, bankgarantie, hypotheekadvies en bemiddeling en taxatierapport.

Hoogste Marktwaarde

Door ons grote netwerk van verschillende taxateurs weten wij altijd de hoogst mogelijke marktwaarde te realiseren. Hierbij is het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopwaarde vaak zo groot dat dit de kosten koper (ook wel k.k. genoemd) dekt en zo mee gefinancierd kan worden. Ook in 2022 is het nog mogelijk de Kosten koper meefinancieren wij zorgen voor het juiste taxatierapport met de hoogste marktwaarde. inbreng eigen middelen kun je op deze manier gebruiken voor overige zaken.

Mogelijkheden

RegelingFD denkt in mogelijkheden en staat je dan ook graag vrijblijvend en kosteloos bij om te kijken welke mogelijkheden jij hebt om Kosten koper meefinancieren.

Hoeveel bedragen de kosten koper?

Tot een bedrag van € 400.000,00 betaal je geen overdrachtsbelasting (tijdelijke regeling 2021) wanneer je tussen de 18 en 35 jaar bent. Ben je ouder dan 35 jaar dan betaal je 2% overdrachtsbelasting over de koopsom van de woning. Ook krijg je te maken met notariskosten, taxatierapport, hypotheek advies en bemiddelingskosten, in sommige gevallen is een bouwkundige keuring gewenst en wordt het stellen van een bankgarantie verplicht tot aan de grens van € 355.000,00 betaal je kosten voor de borgstelling van NHG wanneer je hiervoor kiest.  Wil je deze Kosten koper meefinancieren laat het traject dan door ons begeleiden dat is jouw eerste verdienste.

Kosten koper meefinancieren overwaarde

Er zijn heel veel woningbezitters met overwaarde en die verhuisplannen hebben. Vaak hebben ze wel iets van spaargeld maar niet voldoende om te overbieden en de Kosten koper meefinancieren te kunnen betalen. Goed nieuws voor deze huizenzoekers. Kosten koper meefinancieren overwaarde kan allemaal betaald worden uit de overwaarde van van je huidige woning waar de overwaarde op is gebaseerd. Zodoende hoef je niet direct je eigen middelen aan te spreken.

kosten kopers starters

Net als iedere andere koper hebben starters die een woning zoeken ook te maken met kosten koper starters. indien zij een actieve tussenpersoon vinden die naast hypotheekadvies en onafhankelijke bemiddelaar ook nog samenwerken met woningtaxateurs kunnen zij het verschil maken voor de starter die zoekende is op de woningmarkt en de kosten koper starters meenemen in het te financieren object. Wanneer de marktwaarde van de woning toereikend is en je hier nog financiële speling hebt. Zodat de marktwaarde hoger is dan de aankoopprijs van de woning heb je de mogelijkheid om kosten koper starters mee te kunnen financieren.

Borgstelling NHG

Komt er in het kort op neer wanneer jij aantoonbaar buiten jouw schuld de kosten voor de hypotheekbetaling niet meer kunt betalen. Hierdoor  jouw huis moet verkopen. Dit kan ervoor zorgen dat de opbrengst niet toereikend is om de volledige openstaande hypotheekschuld te kunnen inlossen en er een restschuld ontstaat. Deze ontstane restschuld neemt de NHG regeling dan van jou over. De bijdrage hiervoor in 2021 is 0,7% en in 2022 0,6% over uw hypotheekbedrag. De hoogte van de NHG grens wordt voor 2023 € 405.000,-.

De haalbaarheid van Kosten koper meefinancieren.

Kosten koper meefinancieren kan alleen als de puzzel helemaal compleet is en ook het laatste stukje past. Je mag geen negatieve BKR registratie hebben. Het inkomen moet uiteraard ook toereikend zijn om de woning te kunnen kopen. Het allermooiste is als je niet meteen een maximale hypotheek nodig hebt. Ook de getaxeerde waarde via een gevalideerd NWWI taxatierapport speelt een belangrijke rol in de aankoop. Niet alle geldverstrekkers gaan uit van de aankoopprijs van de woning. Er zijn ook nog geldverstrekkers die uitgaan van de getaxeerde marktwaarde. Hier is dan ook jouw winst te behalen. Een winst die RegelingFD zo optimaal voor jou gaat benutten. Een hogere getaxeerde woning zorgt er voor dat je eigen inbreng van je spaargeld niet (teveel) hoeft aan te spreken.

Netwerk Taxateurs

Doordat RegelingFD een landelijk netwerk heeft van taxateurs zijn er meestal wel een paar die er net bovenuit steken met de marktwaarde ten opzichte van hun collega taxateurs. Hierdoor kan het voor jou als woningzoeker net het verschil maken tussen de Kosten koper meefinancieren of deze uit eigen middelen moeten betalen. Zie het als inruilen van je occasion waarmee je langs verschillende garages rijdt om te vragen wat de inruilprijs is van je auto. Er zal geen een garage hetzelfde bieden. Zo gaat het binnen mijn netwerk van taxateurs voor de aan te kopen woningen ook. Deze service zit standaard binnen onze dienstverlening en zorgt ervoor dat kosten koper meefinancieren in veel gevallen makkelijk gerealiseerd kan worden.

Vrijstelling overdrachtsbelasting

Voor woning zoekende tussen de 18 en 35 jaar is er ook nog een extra voordeel. Dit extra voordeel bestaat uit de vrijstelling betaling overdrachtsbelasting. Deze vrijstelling is max. 2% en tot aan de grens van € 400,000,00 er is dus een maximaal voordeel van ruim € 8.000,00.

Vrijstelling Overdrachtsbelasting is persoonlijk

Stel je gaat als koppel een huis kopen waarvan de één tussen de 18 en 35 jaar oud is en de andere is al 36 jaar oud, en ze kopen met hun tweeën  een woning dan is diegene die 36 jaar oud is wel 2% overdrachtsbelasting verschuldigd over zijn/haar deel van de woning. De andere die tussen de 18 en 35 jaar valt krijgt de vrijstelling wel over zijn/haar deel.

Voorbeeld van de overdrachtsbelasting

Hetzelfde stel als hierboven koopt een woning in de prijs categorie van € 350.000,-. Diegene die buiten de leeftijdgrens valt betaald dus wel 2% over zijn/haar deel van € 175.000,- en betaald aan overdrachtsbelasting een bedrag van € 3.500,00.

Makelaarskosten

Deze makelaarskosten betaal je alleen wanneer je een aankoopmakelaar in de arm neemt. Deze kosten zijn dus secundair en behoren tot de  kosten koper meefinancieren wanneer je een makelaar inschakelt die jou gaat begeleiden in de aankoop van een woning. De aankoopmakelaar brengt jou hiervoor kosten in rekening deze noemen ook wel een courtage. Je kan hier prijsafspraken over maken het zijn geen vaste prijzen.

Bankgarantie

De verkopende partij vraagt altijd een garantie dat je de woning ook daadwerkelijk gaat afnemen. De verkopende partij maakt tenslotte ook kosten voor hem en of haar vervolgstappen. Deze garantie wordt gerealiseerd door een afgifte van een bankgarantie. De hoogte van een bankgarantie is vaak 10% van de aankoopsom. Koopt u een woning van 390.000,- dan wordt er een bankgarantie van 10% gevraagd € 39,000,- dus. Wanneer er een financiële instelling garant staat voor deze 10% vragen zij hiervoor een vergoeding. Zodoende behoren deze kosten ook tot de kosten koper meefinancieren. Beschik jezelf over deze € 39.000,- dan kun je dit bedrag ook naar de notaris toe overmaken als zijnde waarborg som. Wanneer je dit op deze manier kunt realiseren bespaart je dit de bankgarantie kosten.

Krediet naast de hypotheek

Wanneer je het totaal plaatje naast elkaar legt en alles hebt berekend. Is het denkbaar dat je alsnog een klein bedrag tekort kan komen om je droomwens te kunnen realiseren. Dit kunnen we dan opvangen door een (tijdelijk) krediet naast de hypotheek te nemen. Soms is € 3.000,00 krediet ernaast net genoeg om dat laatste puzzel stukje toch op zijn plaats te krijgen en is de deal rond.

Nu ik dit zo opschrijf herinnert er mij gelijk aan een scenario in Lelystad. Hier was een extra roodstand mogelijkheid van € 1.500,00 net het laatste puzzelstukje om de deal te kunnen sluiten.

Kosten koper meefinancieren & jouw verhaal

Als creatief financieel adviseur van RegelingFD

Kosten koper meefinancieren

ben je dan ook bij ons meer dan welkom met jouw verhaal.

Maximale hypotheek berekenen

Geen inkomen, persoon en of situatie is gelijk, een hypotheek aanvragen is maatwerk vraag nu ons om een vrijblijvende berekening. Wellicht kunnen wij ook voor jou ervoor zorgen dat jij de Kosten koper meefinancieren kan toepassen op jou aangekochte woning.

Heb je al een woning maar je wilt weten of je niet teveel betaald doe dan de hypotheek check. Johan Regeling van RegelingFD helpt je graag hiermee onafhankelijk en objectief. Maak vrijblijvend een afspraak.

Ons bedrijf staat uiteraard ingeschreven bij de KvK.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als jouw Persoonlijke Adviseur krijg je van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening ben je ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. ben je verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.