Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren is nog steeds mogelijk. Wil jij ook een huis kopen en de Kosten koper mee nemen in de financiering dan ben je bij RegelingFD aan het juiste adres.

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord

Door ons grote netwerk van verschillende taxateurs weten wij altijd de hoogst mogelijke marktwaarde te realiseren. Hierbij is het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopwaarde vaak zo groot dat dit de kosten koper dekt en zo mee gefinancierd kan worden. Je inbreng eigen middelen kun je op deze manier gebruiken voor overige zaken.

Mogelijkheden

RegelingFD denkt in mogelijkheden en staat je dan ook graag vrijblijvend en kosteloos bij om te kijken welke mogelijkheden jij hebt om Kosten koper meefinancieren.

Hoeveel bedragen de kosten koper?

Tot een bedrag van € 400.000,00 betaal je geen overdrachtsbelasting (tijdelijke regeling 2021) wanneer je tussen de 18 en 35 jaar bent. Ben je ouder dan 35 jaar dan betaal je 2% overdrachtsbelasting over de koopsom van de woning. Ook krijg je te maken met notariskosten, taxatierapport, hypotheek advies en bemiddelingskosten, in sommige gevallen is een bouwkundige keuring gewenst en wordt het stellen van een bankgarantie verplicht tot aan de grens van € 325,000,00 betaal je kosten voor de borgstelling van NHG wanneer je hiervoor kiest. Gemiddeld betaal je tussen de 4 en 6% van de koopsom aan kosten koper. Wil je deze Kosten koper meefinancieren laat het traject dan door ons begeleiden dat is jouw eerste verdienste.

Borgstelling NHG

Komt er in het kort op neer wanneer jij aantoonbaar buiten jouw schuld de kosten voor de hypotheekbetaling niet meer kunt opbrengen en je zodoende jouw huis dient te verkopen en de opbrengst niet toereikend is om de volledige openstaande hypotheekschuld te kunnen inlossen er een restschuld ontstaat. Deze ontstane restschuld neemt de NHG regeling dan van jou over. De bijdrage hiervoor in 2021 is 0,7% en in 2022 0,6% over uw hypotheekbedrag. De hoogte van de NHG grens wordt voor 2022 € 355.000,-.

De haalbaarheid van Kosten koper meefinancieren.

Kosten koper meefinancieren kan alleen als de puzzel helemaal compleet is en ook het laatste stukje past. Je mag geen negatieve BKR registratie hebben. Het inkomen moet uiteraard ook toereikend zijn om de woning te kunnen kopen. Het allermooiste is als je niet meteen een maximale hypotheek nodig hebt. Ook de getaxeerde waarde via een gevalideerd NWWI taxatierapport speelt een belangrijke rol in de aankoop. Niet alle geldverstrekkers gaan uit van de aankoopprijs van de woning. Er zijn ook nog geldverstrekkers die uitgaan van de getaxeerde marktwaarde. Hier is dan ook jouw winst te behalen. Een winst die RegelingFD zo optimaal voor jou gaat benutten. Een hogere getaxeerde woning zorgt er voor dat je eigen inbreng van je spaargeld niet (teveel) hoeft aan te spreken.

Netwerk Taxateurs

Doordat RegelingFD een landelijk netwerk heeft van taxateurs zijn er meestal wel een paar die er net bovenuit steken met de marktwaarde ten opzichte van hun collega taxateurs. Hierdoor kan het voor jou als woningzoeker net het verschil maken tussen de Kosten koper meefinancieren of deze uit eigen middelen moeten betalen. Zie het als inruilen van je occasion waarmee je langs verschillende garages rijdt om te vragen wat de inruilprijs is van je auto. Er zal geen een garage hetzelfde bieden. Zo gaat het binnen mijn netwerk van taxateurs voor de woningen ook. Door deze werkwijze kiezen wij voor de hoogste marktwaarde.

Vrijstelling overdrachtsbelasting

Voor woning zoekende tussen de 18 en 35 jaar is er ook nog een extra voordeel. Dit extra voordeel bestaat uit de vrijstelling betaling overdrachtsbelasting. Deze vrijstelling is max. 2% en tot aan de grens van € 400,000,00 er is dus een maximaal voordeel van ruim € 8.000,00.

Vrijstelling Overdrachtsbelasting is persoonlijk

Stel je gaat als koppel een huis kopen waarvan de één tussen de 18 en 35 jaar oud is en de andere is al 36 jaar oud, en ze kopen met hun tweeën  een woning dan is diegene die 36 jaar oud is wel 2% overdrachtsbelasting verschuldigd over zijn/haar deel van de woning. De andere die tussen de 18 en 35 jaar valt krijgt de vrijstelling wel over zijn/haar deel.

Voorbeeld van de overdrachtsbelasting

Hetzelfde stel als hierboven koopt een woning in de prijs categorie van € 350.000,-. Diegene die buiten de leeftijdgrens valt betaald dus wel 2% over zijn/haar deel van € 175.000,- en betaald aan overdrachtsbelasting een bedrag van € 3.500,00.

Krediet naast de hypotheek

Wanneer je het totaal plaatje naast elkaar legt en alles hebt berekend. Is het denkbaar dat je alsnog een klein bedrag tekort kan komen om je droomwens te kunnen realiseren. Dit kunnen we dan opvangen door een (tijdelijk) krediet naast de hypotheek te nemen. Soms is € 3.000,00 krediet ernaast net genoeg om dat laatste puzzel stukje toch op zijn plaats te krijgen en is de deal rond.

Nu ik dit zo opschrijf herinnert er mij gelijk aan een scenario in Lelystad. Hier was een extra roodstand mogelijkheid van € 1.500,00 net het laatste puzzelstukje om de deal te kunnen sluiten.

Kosten koper meefinancieren & jouw verhaal

Als creatief financieel adviseur van RegelingFD

Kosten koper meefinancieren

ben je dan ook bij ons meer dan welkom met jouw verhaal.

Maximale hypotheek berekenen

Geen inkomen, persoon en of situatie is gelijk, een hypotheek aanvragen is maatwerk vraag nu ons om een vrijblijvende berekening. Wellicht kunnen wij ook voor jou ervoor zorgen dat jij de Kosten koper meefinancieren kan toepassen op jou aangekochte woning.

Heb je al een woning maar je wilt weten of je niet teveel betaald doe dan de hypotheek check. Johan Regeling van RegelingFD helpt je graag hiermee onafhankelijk en objectief. Maak vrijblijvend een afspraak.

Ons bedrijf staat uiteraard ingeschreven bij de KvK.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als jouw Persoonlijke Adviseur krijg je van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening ben je ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. ben je verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.