Hypotheek check

Bij een hypotheek check kun je heel veel aandachtspunten erbij betrekken. Denk bijvoorbeeld bij het aflopen van je rentevast periode en jij van je huidige geldverstrekker een nieuw rente voorstel krijgt. Zomaar accepteren of eerst even hypotheek check doen.

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord

Zo zijn er nog veel meer aandachtspunten die van belangrijke invloed zijn op je prive situatie. Het is daarom ook belangrijk om zo 1 x per 5 jaar eens te kijken naar je hypotheek. Gedurende de hypotheek periode verandert er vaak niet zoveel aan je hypotheek. Deze is immers voor 30 jaar gekozen.

Levensfase

Alleen je levensfase wijzigt wel. Zo kun je als alleenstaande een hypotheek hebben geregeld voor je aangekochte woning. Na een periode van 3 a 4 jaar jaar kom je een partner tegen. Je wilt dan ook met deze partner gaan samenwonen.Vragen die er op dat moment kunnen zijn is mijn huidige woning groot genoeg of willen we verhuizen. Wanneer we gaan verhuizen nemen we dan een gehele nieuwe hypotheek. Of behouden we de bestaande hypotheek.

Waardeontwikkeling

Ook de waarde ontwikkeling op de woningmarkt kan aanleiding zijn om opnieuw te kijken naar je hypotheek. Wanneer je hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning steeds lager is doordat je woning in waarde stijgt. Kan dat aanleiding geven voor de bank om je een rentekorting te geven. Dat komt omdat het hypotheek risco lager is geworden. Hoe lager het hypotheek risico is voor de geldverstrekker des te goedkoper kan jou hypotheek in maandlasten.

Oversluiten van je hypotheek

Ook je hypotheek oversluiten kan lonend zijn. Hiervoor moet je een boete betalen als je dat doet voordat de huidige rentevastperiode is afgelopen. Hoe hoog deze boete is kunnen wij precies voor je uit rekenen. Na de berekening weet je dan ook precies of het verstandig is om je hypotheek aan te passen of het zo te laten. Wij vanHypotheek check

maken graag en zonder bijkomende kosten een berekening voor jou.

Al een groot gedeelte afgelost van je huidige hypotheek en je wilt je hypotheek gaan oversluiten lees dan eerst mijn andere blog over een Hypotheek zonder NHG. Je goed voorbereiden voor het hypotheekgesprek kijk dan ook eens hier.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening ben je ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en geheel kosteloos.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD ben je verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.