Lineaire Hypotheek is voordeliger dan een Annuïteiten hypotheek

Een lineaire Hypotheek is een ideale hypotheek voor mensen die maandelijks genoeg overhouden
en ruim kunnen sparen.

Lineaire Hypotheek

Bij deze hypotheek zijn de maandlasten in de eerste 15 jaar van de in totaal 30 jaar durende hypotheek hoger dan in de laatste 15 jaar. Deze gekozen vorm is dan ook ideaal voor mensen die maandelijks ruim kunnen sparen. Doordat je bij deze hypotheek in het begin meer aflost betaal je zo in zijn totaliteit minder hypotheekrente als bij een annuïteiten hypotheek.

Doordat je in het begin meer aflost zijn je maandlasten de eerste 15 jaar hoger. Hoger dan wanneer je een annuïteiten hypotheek zou hebben afgesloten. Zodoende houd ik in mijn advies er altijd rekening mee of mensen sparen.

Bekijk hieronder ook het voorbeeld van een lineaire hypotheek van € 290.000,00

Lineaire aflossing

Lineaire Hypotheek niet voor iedereen de meest ideale hypotheek.

Er rekening mee houdend dat de netto maandlasten aan het begin hoger zijn is dit niet een ideale hypotheek voor gezinnen. Gezinnen met kinderen die toekomst gericht nog grote uitgaven verwachten. Je kunt dan denken aan kinderen die binnen de eerste 15 jaar van de hypotheek uitwonend gaan om te studeren. Als ouder zijnde wil je dan de financiële ruimte hebben om je kind dan financieel te helpen.

Een lineaire hypotheek is uitermate geschikt voor mensen die in de tweede helft van hun hypotheek een daling van het inkomen verwachten. De maandlasten gaan in het tweede gedeelte van de hypotheek langzaam naar beneden. Je kunt dat ook terug vinden in de tabel hierboven. Hier begin je met een netto maandlast van van circa € 1.118,00 na een periode van 15 jaar is deze gedaald naar € 995,00 en na 20 jaar worden de netto maandlasten € 900,00.

Op het het moment dat je inkomen is gedaald en de hypotheek last daalt ook merk je dit niet direct in je portemonnee. Wil je meer informatie over een lineaire hypotheek klik dan hier.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.