Annuïteiten hypotheek en lage maandlasten

Door te kiezen voor een Annuïteiten hypotheek kies je voor lage maandlasten aan het begin.

Deze lagere maandlasten aan het begin ontstaan door een lage aflossing zodat het rente deel hoger is.

Dit komt doordat je in het begin meer rente betaald dan dat je daadwerkelijk aflost. Hierdoor krijg je zodoende in het begin meer geld terug van de belastingdienst.

Ik heb een voorbeeld gemaakt van een annuïteiten hypotheek. Hier is uitgangspunt dat de hypotheek binnen de NHG grens is afgesloten van  € 290.000,00. De te betalen hypotheekrente ook nog steeds over de gehele periode van 30 jaar fiscaal aftrekbaar is. 

De bruto maandlast bij een annuïteiten hypotheek van € 290.000,00 is € 1,043,13 per maand.

Alles wat groen is in de gemaakte tabel heeft betrekking op de maandelijkse aflossing en het paars gearceerde is de te betalen rente 

annuïteiten hypotheek

De belastingdienst verrekend jou te betalen hypotheek rente met de door jou te betalen inkomsten belasting. Deze inkomsten belasting is overigens al betaald en ingehouden door jouw werkgever en is zodoende al in het bruto maand salaris verwerkt.

Je dient deze maandelijkse teruggave van de belastingdienst zelf aan te vragen. Dit kan bij de belastingdienst gedaan worden. Wanneer jij dit graag wilt. Adviseer ik jou om op hier verder te klikken. Je komt dan geheel automatisch al bij de juiste aanvraag terecht.

Je zal hierbij dan nog wel een aantal gegevens nodig hebben. Welke gegevens dit zijn zal ik hier beneden in een lijst weergeven zodat je verder kunt

  • Digid gebruikersnaam
  • Digid wachtwoord
  • Inkomen gegevens bijvoorkeur een salarisstrook waarop jouw cumulatieve inkomen is weergegevenOverzicht van de gemaakte kosten die te maken hebben met de aankoop van de woning. Denk hierbij aan de nota van de taxatie, notariskosten, NHG kosten, advies en bemiddelingskosten van de hypotheek aanvraag.

lees ook eens mijn vorige blog bericht over advies.