Een hypotheek afsluiten met advies verdient zichzelf terug. Wil jij ook een hypotheek afsluiten met advies maak dan voor jezelf onderscheid voor welk advies jij wilt gaan. je kunt hierin namelijk veel keuzes in maken. Wil jij weten welke keuze voor jou het beste is neem dan nu contact met ons op

Bereken mijn hypotheek mogelijkheden
Vermeld de postcode en het huisnummer van jouw droomhuis. om een juiste berekening te maken hebben wij deze nodig voor het kadastrale onderzoek.

 

Nog niet geheel overtuigt lees dan verder. Ga je bijvoorbeeld naar een bank en wil je daar een hypotheek afsluiten met advies vraag jezelf dan het volgende af. Maken ze bij de bank een ruime vergelijking met alle aanbieders in de markt. Er zijn grote verschillen in hypotheekrente percentages. Dan kun je denken van wat maakt nou die 0,1% verschil nou uit. Nou dat zal ik je uitleggen in verschillende rekenvoorbeelden.

Hypotheek aanpassen met advies.

Rekenvoorbeeld 1 

Een gemiddeld hypotheek bedraagt tegenwoordig al gauw een € 275.000,00. Bij een hypotheek van € 275.000,00 is elke 0,1% gelijk aan € 275,00 euro per jaar verschil. Met de huidige lage hypotheekrente kiest men al heel snel voor een rentevast periode van 20 jaar. Voor mensen met nog een aflossingsvrije hypotheek betekend dit dat zij 20 jaar € 275,00 teveel betalen. Dat komt op een totaal bedrag van € 5.500,00. Dit voorbeeld geeft weer dat je beter een hypotheek met advies kunt aanpassen dan zonder advies.

Hypotheek afsluiten met advies.

Rekenvoorbeeld 2

Bij ditzelfde hypotheek bedrag van € 275.000,00 en met een rentestand van 2,1% en een rentevast periode van 10 jaar waarbij de aflossing annuïtair is betaal je gedurende de rentevast periode gemiddeld aan hypotheekrente een bedrag van € 50.392,00 aan hypotheekrente en bij een rekenvoorbeeld, maar dan met een rentepercentage van 2% betaal je € 47.901,00. Uit dit voorbeeld blijkt dus dat wanneer je 0,1% minder aan hypotheekrente betaald je voordeel € 2.491,00 is.

Rekenvoorbeeld 3

Is gelijk aan het rekenvoorbeeld zoals is weergegeven bij rekenvoorbeeld 2 alleen nu met een rentevast periode van 20 jaar. Hierbij wordt het voordeel met 0,1% € 4.269,00. En voor de mensen die voor zekerheid gaan en dus voor een rentevast periode van 30 jaar kiezen is het te behalen voordeel met een renteverschil percentage van 0,1% zelfs € 4.968,00.

Zoals in de rekenvoorbeelden wordt weergegeven wordt al snel duidelijk wat 0,1% rente  verschil kan uitmaken.

Advies via

Hypotheek afsluiten met advies

Loont dan ook zeker.

Lees ook eens mijn blog bericht over de rentevast periode. of lees meer over mij via het onafhankelijk platform advieskeuze