Pensioen Hypotheek

Pensioen Hypotheek het is nog steeds mogelijk voor een gepensioneerde om een hypotheek aan te vragen. Ook kun je je huidige hypotheek nog altijd oversluiten of aan passen naar de nieuwe levensfase. Uiteraard moet het inkomen voldoende en toereikend zijn aan de nieuwe woonsituatie. Laten we even wat inzoomen op het meest belangrijke bij een pensioen hypotheek aanvraag namelijk het inkomen.

Bereken mijn maximale hypotheek

Indien niet van toepassing vul dan een 0 in.

 

Pensioeninkomen

Het pensioeninkomen kan bestaan uit de volgende mogelijkheden:

  • AOW dit ontvang je vanaf je pensioengerechtigde leeftijd levenslang
  • Werkgeverspensioen opgebouwd in het arbeidsverleden voordat de AOW is ingegaan. Dit inkomen ontvangt men vaak ook levenslang maar niet altijd. Het is ook mogelijk dat er een gedeelte van dit inkomen maar voor een paar jaar geld. Dit komt regelmatig voor bij mensen die pensioen hebben opgebouwd via een zogeheten beschikbare premieregeling pensioenopbouw. Via deze pensioenregeling is er een vooraf gekozen pensioenuitkeringsperiode welke meestal begint vanaf 10 jaar en langer.
  • Nabestaande(n) inkomen ook hier is er de mogelijkheid dat dit periodiek en of levenslang wordt uitgekeerd. Dit is afhankelijk van wat er in de nabestaande(n) regeling is afgesproken.
  • lijfrente verzekeringen keren ook uit. Dit is geld wat je hebt gespaard tijdens jouw werkzame periode en dit geld reserveerde voor jou pensioen.

Voor de berekening van de hoogte van de hypotheek kijkt de geldverstrekker naar jouw pensioeninkomen. Wanneer jij het bruto pensioeninkomen levenslang ontvangt op het moment dat jij pensioen krijgt kan dit inkomen dan ook ook allemaal worden meegenomen. Heb je ook tijdelijk pensioeninkomen wordt er bekeken in tot hoelang dit inkomen kan worden meegenomen.

Pensioen hypotheek en NHG

Nationale Hypotheek Garantie verplicht je ook vaak tot het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Is jouw hypotheek hoger dan 80% van de marktwaarde woning dan is een overlijdensrisicoverzekering verplicht. Het bedrag wat boven de 80% aan hypotheek wordt verstrekt moet worden verzekerd tegen overlijden.  Jongeren worden medisch gezien hiervoor snel geaccepteerd. Ouderen en gepensioneerden kunnen door hun medische achtergrond vaak moeilijker een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Medisch

Wanneer je een medische achtergrond hebt waarvoor je nu medicatie gebruikt is het goed om ook te kijken naar de hypotheek mogelijkheden zonder NHG garantie. De rente voor een hypotheek zonder NHG is vaak iets hoger. Omdat deze rente iets hoger is zijn de maandlasten ook hoger. Voordeel hiervan is wel dat er dan niet altijd een overlijdensrisicoverzekering verplicht is. Door dat deze overlijdensrisicoverzekering dan niet verplicht is hoef je deze premie dan ook niet te betalen. Dit bespaart zo dan weer in de maandlasten. Wie wil dat nou niet!

Bel nu met

Pensioen Hypotheek

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.