Mobiel abonnement kan je hypotheek aanvraag blokkeren

Voor iedereen met een mobiel duurder dan € 250,00 waarbij je maandelijks voor je abonnement gaat betalen is het volgende van toepassing. Een mobiel abonnement kan je hypotheek aanvraag blokkeren. Toestellen met een waarde van boven de € 250,00 in combinatie met een maandelijkse abonnement wordt als een krediet beschouwd. Dit krediet wordt bij het BKR geregistreerd.

Hypotheek en mobiel abonnement

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR registreert elk afgesloten krediet boven de € 250,00 van de consument. Dit doen zij om de consument te beschermen tegen een te hoge krediet last. Voor iedereen met een inkomen komt er een keer een limiet tot zover kunnen ze lenen en niet meer. Sommige mensen hebben dan ook gekozen voor een mooie Iphone 7  of Samsung toestel welke al gauw rond de € 1.000,00 euro of meer kost. Door een mobiel in deze prijsklasse aan te schaffen realiseert men zich niet zo snel dat je dan bijna € 4.500,00 minder aan hypotheek kan krijgen.

Hypotheek tekort door mobiel abonnement

Naast je eigen geld wat je steeds meer moet gaan inbrengen bij het afsluiten van een hypotheek kan je deze € 4.500,00 je dan ook net de das omdoen en dat de koop niet door kan gaan vanwege dit krediet van je mobiel.

Praktijkvoorbeeld

Een klant van mij heeft een keer problemen met zijn mobiel gehad. Deze werden ontdekt in de garantie periode maar niet opgelost door de fabrikant. Mijn klant is toen uit onvrede gestopt met zijn betalingsverplichting richting de aanbieder van zijn toestel. Hiermee hoopte hij te bereiken dat zijn probleem alsnog opgelost zou worden. Helaas voor mijn klant werd het nog erger zonder dat hij zich er direct bewust van was. Wat erna gebeurde was dat hij na verschillende mislukte aanmaningen  bij het BKR geregistreerd werd als wanbetaler. Hij kreeg dan ook melding achter zijn naam als wanbetaler. Na verloop van tijd was alles achter de rug het probleem van zijn mobiel speelde ook niet meer. Alleen de melding als wanbetaler speelde nog wel degelijk en blokkeerde hierdoor zijn hypotheekaanvraag.

Door de hulp van

Mobiel abonnement kan je hypotheek aanvraag blokkeren

in te schakelen is het uiteindelijk toch opgelost en kon hij zijn hypotheekaanvraag toch met succes afronden.

Lees ook eens deze blog welke gaat over eigen middelen en een hypotheek aanvraag.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.