Kosten afsluiten hypotheek

Bij het kopen van een huis komen heel veel andere dingen bij kijken. Denk hierbij aan hypotheekadvies en hypotheekbemiddeling. Ook krijg je te maken met allerlei andere zaken zoals overdrachtsbelasting, woning aankoop taxatie, een bezoek aan de notaris. Een bankgarantie die de verkopers eisen wanneer je het huis van hun koopt. Voor al deze zaken maak je als koper kosten. Dit worden kosten afsluiten hypotheek genoemd. Wil je een persoonlijke uitleg hierover maak dan een vrijblijvende afspraak zonder kosten.

Bereken mijn hypotheek mogelijkheden
Indien niet van toepassing vul dan een 0 in.
Vermeld de postcode en het huisnummer van jouw droomhuis. om een juiste berekening te maken hebben wij deze nodig voor het kadastrale onderzoek.

 

Vul het contact formulier in en wij nemen contact met je op.

 

Nadere uitleg van de kosten afsluiten hypotheek

Hypotheekadvies en bemiddelingskosten

Deze kosten betaal je direct na het afnemen en opvolgen van het advies aan de adviseur. De adviseur verricht allemaal werkzaamheden om er voor te zorgen dat jij de hypotheek krijgt die bij jou past. De adviseur luister goed naar wat jij wilt. Vervolgens gaat hij zijn advies opstellen voor jou. Hierbij kijkt hij naar welke risico’s er zijn gedurende de hypotheek periode. Zo worden er verschillende scenario’s tegen het licht aangehouden. Zo zal hij kijken wat er met jou financiële positie gebeurt op het moment dat je werkeloos wordt kun jij dan nog wel de hypotheeklasten blijven betalen of loop je hier een groot risico. Ditzelfde doet hij bij arbeidsongeschiktheid en bij overlijden.

Ook wordt er gekeken naar de maandelijkse lasten. Deze kun je gedeeltelijk beïnvloeden door middel van de rentevast periode langer vast te zetten dan de gemiddelde 10 jaar dat deze vast wordt gezet. Hoe langer deze wordt vast gezetten hoe hoger de lasten zijn en andersom. Deze werkzaamheden en er ook voor zorgen dat jij de hypotheek ook krijgt van de geldverstrekker zijn werkzaamheden van een hypotheekadviseur die jou hiervoor zodoende een nota stuurt.

Taxatie kosten

Bij het aanvragen van een hypotheek wil de bank zekerheid hebben dat de woning die je wilt gaan kopen ook de waarde heeft waarvoor zij een hypotheek gaan geven hiervoor moet er dan ook een gevalideerd taxatierapport worden opgesteld door een erkende makelaar.

Notaris kosten

Een aankoop van een woning wordt vastgelegd door de notaris deze notaris zorgt ervoor dat jij de woning op jou naam krijgt en geeft jou een eigendomsbewijs van de woning. Ook zorgt deze notaris ervoor dat de woning in het kadaster wordt ingeschreven op jou naam. Voor deze werkzaamheden krijg je van hem een nota.

Bankgarantie

De verkopers willen de garantie dat jij de woning ook daadwerkelijk gaat kopen. Deze garantie wordt vastgelegd in een bankgarantie en zorgt ervoor dat zij aanspraak kunnen maken op een 10% aanbetaling van de aankoopprijs wanneer jij de koop zomaar gaat annuleren.

overdrachtsbelasting

Je betaald 2% van de aankoopsom aan overdrachtsbelasting om het huis op jouw naam te krijgen. Heb jij bijvoorbeeld een huis gekocht met een aankoop prijs van € 250.000,00 euro dan is de overdrachtsbelasting 2% van € 250.000,00 = € 5.000,00

Kosten afsluiten hypotheek

Alle kosten bij elkaar zijn ongeveer tussen de 5 a 6 % van de aankoopsom van de woning en dien je zelf te betalen. In uitzonderlijke situaties kun je deze kosten mee financieren. Wil jij weten of deze uitzonderlijke situatie voor jou van toepassing is neem dan contact op met Johan Regeling hypotheekadviseur en eigenaar van

kosten afsluiten hypotheek

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.