Hypotheekofferte aanvragen

Je kunt via onze dienstverlening een hypotheekofferte aanvragen. Wanneer je via ons een hypotheekofferte aanvraagt en deze ook hebt ontvangen is de hypotheek aanvraag ook geaccepteerd. Vraag vrijblijvend een hypotheekofferte aan. (geen aanvraag via tussenpersonen mogelijk)

Hypotheekofferte aanvragen
Indien niet van toepassing vul dan een 0 in.
reCAPTCHA is required.

 

Wil je voordat je een hypotheekofferte aanvraag indient eerst meer weten lees dan het complete blog bericht.

Een hypotheekofferte is een uitgebreidere versie van een renteaanbod. De hypotheekofferte aanvragen is een vervolg op een eerder uitgebracht renteaanbod. Ik zal daarom eerst even uitleggen wat precies een renteaanbod is en wat hier allemaal in komt te staan. Dan geeft het ook een duidelijker beeld richting jou als aanvrager.

Renteaanbod

Een renteaanbod aanvragen doe je wanneer je een huis wilt gaan kopen, het door jullie uitgebrachte aankoop is geaccepteerd door de verkopers en je hier een hypotheek voor wilt gaan aanvragen. Een renteaanbod is de eerste stap en wordt door een hypotheekverstrekker uitgebracht. Bij welke hypotheekverstrekker je het renteaanbod hebt aangevraagd vraag je ook de hypotheekofferte aan. Wanneer een hypotheekverstrekker jou een hypotheek wil geven brengen zij eerst een renteaanbod uit en geven zij deze via de Financieel Adviseur aan jou.  Door middel van het uitgebrachte renteaanbod laten zij aan jou weten dat zij jou als hypotheekaanvrager onder hun voorwaarden een hypotheek willen geven. Onderdeel van deze voorwaarden is het aanleveren van de benodigde informatie die zij vervolgens gaan controleren.

Aan te leveren documenten zijn:

  • getekende hypotheekaanvraag
  • als aanvrager(s) moet je een een geldige ID kunnen overleggen. Als geldig ID bewijs wordt alleen een kopie van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart (voor- en achterzijde) geaccepteerd.
  • een recente salarisstrook niet ouder dan één maand
  • een door jouw werkgever ingevulde en ondertekende werkgeversverklaring
  • ondertekend koopcontract door de verkopers en kopers van de aangekochte woning
  • recent origineel gevalideerd taxatierapport van de aan te kopen woning
  • financieringsopzet waarin precies staat aangegeven welke en hoeveel kosten er gemaakt worden welke betrekking hebben op de aan te kopen woning.
  • bewijs van je eigen (spaar)geld wat je in gaat brengen om het huis te kunnen kopen. Dit bewijs kun je aanleveren door een kopie te maken van je bankafschriften waar het (spaar)geld op vermeld staat.

Renteaanbod

Dit zijn de basis stukken die je nodig hebt om een hypotheek renteaanbod aan te kunnen vragen. Uiteraard kunnen er situaties denkbaar zijn dat je nog meer stukken aan moet leveren. Denk bijvoorbeeld hierbij aan wanneer je eerst nog een huis hebt te verkopen en je gaat verhuizen. Of wanneer er een scheiding is geweest. Dat zijn zo maar even twee voorbeelden waarbij een hypotheekverstrekker om extra informatie gaat vragen. Financieel Adviseur Johan Regeling van RegelingFD helpt jou hier graag bij.

Hypotheekofferte aanvragen

Voor al uw financiële zaken een advies op maat. Kijk ook een op onze homepage.