Hypotheek wijzigingen in 2018

Hypotheek wijzigingen in 2018?  Ja ook dan zijn er ook weer de nodige hypotheek wijzigingen.  Johan Regeling van RegelingFD de Financiële Dienstverlener uit Amersfoort deelt deze wijzigingen graag even met jou.

Zo wordt de hypotheekverstrekking nog maar 100% van de marktwaarde. Nu is dat nog 101%. bereken het verschil  in eigen middelen. Eerst nog even meer weten over de hypotheek wijzigingen in 2018 scrol dan gerust even verder door naar beneden voor de overige wijzigingen.

Indien niet van toepassing vul dan een 0 in.
Van de aan te kopen woning dit is noodzakelijk voor het kadastrale onderzoek! Zo kan het berekend worden of en hoeveel eigen geld je nodig hebt.
   Bereken hoeveel eigen geld en hypotheek ik nodig heb.

 

Alleenstaande(n)

Voor een iemand die nu een huis wil kopen of in 2018 is er een verschil in financieringsmogelijkheden. Wanneer je als alleenstaande dit jaar nog besluit om een huis te kopen van bijvoorbeeld € 225.000,00 scheelt je dat zo maar € 2.250,00 aan eigen geld. Deze € 2.250,00 moet je in 2018 dan meer aan eigen geld hebben. Voor mensen die nu op zoek zijn naar een huis is het dan ook verstandig om hier rekening mee te houden. Zo kom je dan ook niet in een keer voor een verassing te staan.

Tweeverdieners

Hebben hier ook mee te maken alleen is de regelgeving voor tweeverdieners in 2018 positief gewijzigd. Tweeverdieners kunnen in 2018 meer hypotheek krijgen. Dit komt doordat er in 2018 meer van het tweede en laagste inkomen wordt meegenomen voor de berekening. Nu wordt het tweede en laagste inkomen maar voor 60% meegenomen voor de berekening volgend jaar in 2018 is dat 70%. Zo wordt het gezamenlijke inkomen hoger en kan je dan naar een ander prijs segment kijken. woningen die nu onbereikbaar blijken behoren dan misschien net tot de mogelijkheden. Dat je als tweeverdiener ook die 1% meer als eigen inbreng moet meenemen is voor deze categorie vaak niet z’n heel groot probleem. Zij blijken vaak ook meer spaargeld te hebben.

Voor het aangaan van een hypotheek wordt er onder andere rekening gehouden met een woonquote. Een woonquote is een gedeelte al dan niet van je gezamenlijke inkomen wat je mag gebruiken voor je woonlasten. Wanneer we even geen rekening houden met eventuele toekomstige aanpassingen van deze woonquote kunnen tweeverdieners zo

hypotheek wijzigingen in 2018  duizenden euro’s meer aan hypotheek krijgen.

Lagere hypotheekrente aftrek

Belastingbetalers die zijn ingedeeld in de hoogste belastingschijf krijgen in 2018 nog maar 49,5% belastingaftrek over hun betaalde hypotheekrente dit jaar is dat nog 50%.

NHG Grens

De NHG grens gaat vanaf 1-1-2018 verbonden worden aan wat een huis gemiddeld kost ook wel aangeduid al “de gemiddelde huizenprijs”. nu is de NHG grens gesteld op een maximale koopsom van € 245.000,00 in 2018 wordt dit € 265.000,00

Overlijdensrisicoverzekering

Volgens de norm van NHG is er geen verplichting meer om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Banken kunnen hier vanaf wijken. Ook adviseurs kunnen afwijkend adviseren. Wij van RegelingFD helpen hier graag bij en geven jou het juiste advies.

De fiscale Restschuldregeling

Vanaf volgend jaar wordt het financieren van een restschuld regeling onaantrekkelijker. Je betaalt namelijk rente en kosten die gerelateerd zijn aan deze restschuld. Wordt deze restschuld gerealiseerd in 2018 of later dan bestaat er geen fiscale aftrek meer hierover. Deze fiscale restschuldregeling is nu nog 15 jaar aftrekbaar. RegelingFD adviseert huizenbezitters waarvan de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning dan ook kritisch hier naar te kijken. Wellicht samen.

WOZ waarde stijgt explosief

Terwijl spaarrentes nog geen 1% zijn en nog steeds een dalende trend hebben gaat de WOZ waarde met een 4 tot bijna 8% omhoog in 2018. Dit is ook van invloed op de netto woonlasten deze zullen hierdoor omhoog gaan.

Dit is zo maar even een greep uit de verschillende aangekondigde hypotheek wijzigingen in 2018. Regelmatig worden er nog nieuwe wijzigingen bij geblogd. Blijf onze blog berichten dan ook volgen.

Hypotheek wijzigingen in 2018

is op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hypotheken.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.