hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten kan heel rendabel zijn. Zeker wanneer de huidige rentevastperiode niet meer zo lang loopt. Denk hierbij aan een periode van 1 t/m 3 jaar dat je nog te gaan hebt bij je huidige aanbieder. Bekijk hier jou mogelijkheden:

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord

Laat altijd een voorbeeld berekening maken door een financieel adviseur van RegelingFD uit Amersfoort. Deze houdt rekening met alle belangrijke zaken die bij het oversluiten van een hypotheek komen kijken. Wanneer een concurrent aanbieder een lagere  hypotheekrente percentage hanteert betekend dit nog niet dat er direct voordeel is.  Zo zal er vaak bij jou huidige aanbieder opgevraagd moeten worden of er een boete betaald moet worden omdat je de gekozen rentevastperiode niet uit zit.

Boeterente

Een boeterente brengt jou huidige aanbieder jou in rekening, wanneer jij niet de volledige gekozen rentevast periode bij hem blijft. De hoogte van de boete is afhankelijk van verschillende factoren welke dit zijn zal ik hier weergeven:

 • voor welke hypotheekvorm is er gekozen, aflossingsvrij, annuïtaire en of lineaire aflossing bij deze vorm wordt er gekeken naar de maandelijkse aflossing
 • hoe hoog is de huidige schuld
 • hoeveel mag je bij je huidige aanbieder per jaar boetevrij aflossen
 • wanneer je een bankspaarhypotheek en of spaarhypotheek hebt kijken ze ook hoeveel kapitaal je nu hebt opgebouwd en naar de bedragen die je nog zou gaan sparen
 • je huidig te betalen rente en de vergelijkingsrente die de bank zou kunnen ontvangen wanneer hij dit geld weer opnieuw zou uitlenen op de markt voor de resterende periode. Een voorbeeld hiervan. Stel je huidige rente staat nog 5 jaar vast tegen 4,7 %. Wanneer de geldverstrekker nu een nieuwe hypotheek verstrekt met dezelfde periode van 5 jaar vragen ze nu hiervoor 1,7%. Deze 1,7% is dan de vergelijkingsrente waarmee ze dan gaan rekenen.

Met deze factoren gaat een geldverstrekker aan de slag en berekend voor jou de boete die jij moet betalen omdat de bank de rente misloopt doordat jij de rentevastperiode eerder openbreekt. Zoals je kunt lezen is het niet heel gemakkelijk om de boete te berekenen. Hiervoor ik financieel advies dan ook geen overbodige luxe.

Wel zijn er scenario’s waaruit blijkt dat je veel geld kan besparen

hypotheek oversluiten

Neem dan ook vrijblijvend contact met ons op wij helpen jou dan ook graag verder hiermee!

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

  Contact met RegelingFD

  Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

  RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.