Werkgeversverklaring

Inzicht in jouw inkomen

Een werkgeversverklaring is een schriftelijke verklaring van je werkgever.

Je werkgever geeft op deze werkgeversverklaring aan welke arbeidsverhouding hij met jou heeft. Hiermee kun je een maximale hypotheek berekening laten maken. Lees verder of ... .

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen?

Bereken dan nu gratis je hypotheek mogelijkheden en ontvang direct antwoord

Werkgeversverklaring en het soort Arbeidsverhouding

Dat kunnen er verschillende zijn. Een geldverstrekker wil dit weten om zo te bepalen of jouw inkomsten toereikend zijn om de hypotheek te kunnen betalen.

Er bestaan verschillende soorten dienstverband.

Vast dienstverband

Bij een vast dienstverband weet de geldverstrekker dat je inkomen elke maand en of per 4 weken aan jou wordt uitbetaald. Dit geeft de geldverstrekker dan ook zekerheid. Wanneer jij een regelmatig inkomen ontvangt wil een geldverstrekker jou dan ook eerder geld lenen voor een hypotheek.

De kans dat jij de hypotheek niet kunt betalen is dan immers heel klein. Jij krijgt elke periode jouw salaris en kan zo hiermee de hypotheek goed betalen. De kans op een achterstand in de betaling is niet groot. 

Tijdelijk arbeidscontract

Bij een tijdelijk contract is de zekerheid voor een geldverstrekker minder dan wanneer jij een vast dienstverband hebt. De werkgeversverklaring maakt hier ook een onderscheidt in. Het antwoordt wat jouw werkgever verklaart op de werkgeversverklaring is dan ook bepalend. Krijg jij na het einde van jouw tijdelijk dienstverband een contract voor onbepaalde tijd. Dan heb jij op dat moment dezelfde rechten als iemand met een vast dienstverband. Er is immers nagenoeg dezelfde zekerheid als bij een vast dienstverband.

Ook in situatie als deze geeft een geldverstrekker jou daarom eerder een hypotheek. Je arbeidsrelatie met jouw werkgever wordt gezien als tijdelijk dienstverband. Met de intentie dat jij bij gelijkblijvend presteren dan bij jou volgende contractverlenging een vast dienstverband krijgt.

Tijdelijk blijft tijdelijk hoe nu verder:

Krijg jij echter na het einde van een contract periode niet direct een vast dienstverband. Dan zijn er op dat moment twee mogelijkheden. Deze twee mogelijkheden kunnen zijn, je krijgt een contract verlenging of jij krijgt als gevolg van onvoldoende aansluiting bij uw werkgever ontslag.

Beide mogelijkheden maken dat een geldverstrekker jou minder makkelijk een hypotheek zal gaan verstrekken. De geldverstrekker ziet jou dan als een werknemer met een tijdelijk dienstverband.

Als gevolg van een tijdelijk dienstverband is het inkomen niet altijd gelijk. De hoogte van de aan te vragen hypotheek is dan ook lager dan bij iemand met een vast dienstverband.

Jouw inkomen van de afgelopen 3 jaar telt:

Hierdoor wil een geldverstrekker jou alleen een hypotheek geven als jij de afgelopen drie jaar inkomen uit arbeid hebt ontvangen. Met dit wordt dan een gemiddelde inkomen berekend. Dit gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar mag niet hoger zijn dan wat jij in het laatste jaar hebt verdiend. Is het gemiddelde inkomen hoger dan wat jij in het laatste jaar hebt verdiend dan telt het inkomen van het laatste jaar.

Je werkgeversverklaring vraag deze aan bij jouw werkgever

Werkgeversverklaring

Is jouw werkgever even niet op zijn plek of heeft hij er geen download … hem dan nu gratis via Studieschuld Hypotheek.

Contact

Wil jij weten welke mogelijkheden jij hebt neem dan vrijblijvend contact met mij op. Studieschuld Hypotheek nodigt jou uit om contact op te nemen met mij. Wanneer jij deze pagina op jouw mobiel leest kun je gebruik maken door op één van de icoontjes hieronder in het scherm weergegeven te klikken. Deze staan in directe contact met mij. Eerst nog wat meer lezen over een Studieschuld Hypotheek in combinatie met een Huis Kopen Zonder Eigen Geld…

Waarom kiezen voor Studieschuld Hypotheek?

Persoonlijke Adviseur
Als je Persoonlijke Adviseur krijg jij van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening ben je ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
BIJ Studieschuld Hypotheek. ben jij verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Wil je vrijblijvend en zonder verplichtingen kennis nemen van de werkzaamheden en mogelijkheden van Studieschuld Hypotheek?

Klik dan op de download button.

Je kunt hier zonder kosten onze Dienstenwijzer en Dienstverleningsdocument downloaden.

Download

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]