Uitvaart

Uitvaart de meeste mensen zijn wel eens naar een begrafenis of crematie  geweest. Ooit op een dag krijgen wij er zelf ook mee te maken! Waarschijnlijk heb je al een idee over hoe jij het zal willen, misschien heb je er zelfs al iets voor geregeld. Of het nu een begrafenis of crematie gaat worden, sober, standaard  en of uitgebreid. Het belangrijkste is dat de kosten van de uitvaart door de overledene zelf betaald wordt. Het kan niet je bedoeling zijn dat hier de nabestaande(n) voor moeten betalen.

Uitvaartverzekering in geld

Een uitvaartverzekering kan op verschillende manieren worden afgesloten. Er kan gekozen worden voor een verzekerd kapitaal wat bij overlijden wordt uitgekeerd. De hoogte van het bedrag wordt van te voren vastgesteld. De te betalen premie voor deze verzekering kan door middel van periodieke premie betaling betaald worden. Ook is het mogelijk om de premie in 1 keer te betalen dan wordt de verzekering door middel van een koopsom in 1 keer betaald.

Uitvaartverzekering in natura

Wanneer je kiest voor een uitvaartverzekering in natura, kies je ervoor dat de uitvaart volgens een vast dienstenpakket van de verzekeraar wordt verzorgd. Elke verzekeraar stelt een eigen diensten pakket vast. Doordat elke verzekeraar het zelf samenstelt is het verstandig om dit zo nu en dan te controleren. Het kan zijn dat deze diensten niet meer aansluit bij je aangegeven wensen.

Een combinatie uitvaartverzekering in natura en een gedeelte in geld

Veel mensen hebben z’n combinatieverzekering afgesloten met de gedachte het geregeld te hebben. Alleen door de jaren heen veranderen de wensen van de begrafenis. De verzekerde bedragen en diensten zijn dan vaak niet meer in overeenstemming. Het is dan ook belangrijk om dit 1 x per 5 jaar te controleren. Alleen zo bent u ervan overtuigt dat het goed geregeld is.

Laat jouw nabestaande(n) niet financieel onbezorgd achter hoe?

RegelingFD uit Amersfoort geeft je hierover deskundig advies