Starterslening Midden Nederland

Vermeld de postcode en het huisnummer van het huis wat je wilt gaan kopen.
   Berekening Starterslening

Starterslening Midden Nederland kun je aanvragen via de gemeente in jou woonplaats. het is wel een vereiste dat deze gemeente waar jij wilt gaan wonen wel mee doet aan deze Starterslening. Wanneer je als nieuwkomer op de woningmarkt een hypotheek nodig hebt, maar je met jouw huidige inkomen niet voldoende aan hypotheek krijgt. Vraag dan aan

Startersregeling Midden Nederland

Naar de Starterslening in jouw woonplaats dit kan net de oplossing zijn om jouw droomhuis toch te kunnen kopen. Wanneer je hiervoor in aanmerking komt is jouw droomhuis op deze wijze misschien toch mogelijk.

Starterslening Midden Nederland

De uitvoering van de Starterslening wordt gedaan door de Stichting Volkshuisvesting Nederland ook wel SVN genoemd. SVN is verhuisd naar Amersfoort. Over deze lening hoeft de eerste 3 jaar geen rente betaald te worden. Na 3 jaar ga je in principe maandelijks jou rente en aflossing betalen. Je ontvangt automatisch bericht hierover van SVN zodra deze eerste 3 jaar voorbij zijn.

Hertoetsing Starterslening

Ga je na 3 jaar beginnen met het terug betalen van de combinatie en starterslening en vind je dat je maandlasten te hoog worden. Het is dan goed om te weten dat er de mogelijkheid is om een hertoetsing van jou starterslening aan te vragen. Hier zijn wel kosten aan verbonden er wordt je dan ook € 155,00 voor deze hertoets in rekening gebracht. Deze herberekening vraag je aan bij SVN deze organisatie berekent dan voor jou wat je voor jou lopende eerste hypotheek betaald. Ook beoordeeld SVN wat je met het inkomen van jouw huishouden op basis van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) normen nog aan rente en/of aflossing voor uw Starterslening kunt betalen.

Met deze starterslening overbrug je het verschil tussen de maximale hypotheek en de koopsom. De hoogte van deze lening hangt ook af van jou inkomen en van hoeveel eigen geld je hebt.

Of je in aanmerking kan komen voor een starterslening wordt bepaald door de voorwaarden van jou gemeente en de Nationale Hypotheek Garantie.

Elke gemeente heeft zijn eigen voorwaarden hiervoor opgesteld.

Kosten Starterslening

De Starterslening wordt als 2e hypotheek afgesloten. Dit betekent dan ook dat de notaris jou hiervoor kosten in rekening gaat brengen. Dit doet hij voor het vestigen van jouw 2e hypotheek. Daarnaast rekent SVN ook nog een vast bedrag aan afsluitkosten aan jou door. NHG rekent 1% borgtochtprovisie over de hoogte van de hypotheek. Zowel deze afsluitkosten als de borgtochtprovisie worden door SVN in rekening gebracht. De borgtochtprovisie wordt afgedragen aan NHG. Dit zijn financieringskosten. Deze financieringskosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Rekenvoorbeeld 

bij een Starterslening van € 30.000,- bedragen de bijkomende kosten:

  • Afsluitkosten welke te maken hebben met jouw 2e hypotheek moet je betalen aan SVN deze kosten zijn voor iedereen € 750,-
  • Borgtochtprovisie NHG  (1% over de hoofdsom van de Starterslening): € 300,-
  • Notariskosten (indicatieve notariskosten 2e hypotheekakte Starterslening): € 520,-
  • Extra werkzaamheden (berekenen hoogte starterslening, aanvragen, controleren en begeleiden tot afwikkeling van de aanvraag klaar is) financiële dienstverlener : € 375,-

 

Starterslening en extra aflossen

Wanneer jij ook extra wilt gaan aflossen  dan mag je dat altijd (geheel of) gedeeltelijk doen. Dit mag al vanaf € 250,00 extra boetevrij en zonder extra bijkomende kosten.

Wil je graag meer informatie over de Starterslening Midden Nederland neem dan contact op met RegelingFD uit Amersfoort.