Taxatiewaarde

Deze taxatiewaarde is een indicatieve waarde. Deze waarde wordt door de bank gebruikt om te bepalen of de hypotheek in balans is met de woning. Er zijn verschillende momenten wanneer je huis getaxeerd wordt.

Ook kun je hier naar je hypotheekmogelijkheden vragen voordat je gaat taxeren vul nu het berekenformulier in en krijg je berekening per mail toegestuurd.

Vermeld de postcode en het huisnummer van jouw droomwoning. Om een juiste berekening te maken hebben wij deze nodig voor het kadastrale onderzoek.

Huis kopen zonder eigen geld<\B>

 

Wanneer is de taxatiewaarde belangrijk

  • Bij aankoop van de woning vindt er een taxatie plaats. Dit gebeurt in opdracht van de kopers. Deze taxatie wordt gedaan om te bepalen wat de waarde van de woning is. Op deze manier kom je erachter of je niet te veel betaald voor het huis van je dromen. Dit taxatierapport kun je ook gebruiken om een hypotheek aan te vragen bij jou hypotheekverstrekker. De geldverstrekker gebruikt het taxatierapport als controle voor de hoogte van je hypotheek.
  • Bij verkoop van de woning wordt de woning getaxeerd. Deze taxatie wordt vaak gedaan in opdracht van de verkopers c.q. bewoners van de woning. Voordat het huis te koop wordt gezet komt er een door de bewoners ingeschakelde makelaar. Deze makelaar bepaald wat de woning waard is in de huidige markt. Deze taxatiewaarde zal gebruikt worden op de verkoop sites zoals Funda, Jaap, makelaarsland etc.
  • Bij een waardebepaling deze waarde bepaling wordt vaak gedaan in opdracht van de bewoners. Deze waardebepaling heeft als doel om te kijken of je huis in waarde is gestegen. Wanneer dit het geval is kan het zo zijn dat jouw hypotheek die jij ooit hebt aangevraagd nu lager is dan de waarde van jou woning. Dit kan ervoor zorgen dat de hypotheekverstrekker korting gaat geven op jouw huidige hypotheekrente.

Taxatie Voorbeeld waardebepaling

Bijvoorbeeld jouw hypotheek is € 239.000,00 en de waarde van jou woning is gestegen naar de € 300.000,00. Jouw hypotheek is dan lager dan 80% van de waarde van de woning. Omdat de taxatiewaarde 20% hoger is dan jouw huidige hypotheek loopt de hypotheekverstrekker hierdoor minder risico. Dit is reden voor de bank om 0,20% korting te geven op je huidige hypotheekrente. Stel in dit voorbeeld betaal je 4,2 % hypotheekrente dan ga je nu dan naar 4% hypotheekrente. Je maandlasten zijn dan al gauw bijna met € 40,00 per maand afgenomen. Op jaarbasis betaal je dan € 480,00 per jaar minder. Dit is de moeite waard om je huis een keer op nieuw te laten taxeren anno 2018. Heb jij nog een aantal jaren te gaan voordat je hypotheek is afgelost dan scheelt je het maar zo een aantal

taxatiewaarde

duizenden euro’s. Laat jou woning nu ook taxeren. en kijk hoeveel voordeel jij hierbij kan behalen.

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

    Contact met RegelingFD

    Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.