[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Hypotheek aanvraag

Een hypotheek aanvraag is net of je samen met je Financieel Adviseur een treinreis met de stoptrein gaat maken. Je hebt een begin punt waarvan je vertrekt. Gedurende de reis sta je samen even stil op de momenten dat er  allerlei andere zaken geregeld moeten worden. Nadat deze belangrijke punten zijn besproken en geregeld kan er weer verder worden gereisd richting eindstation. Als alles goed is stap je uiteindelijk gezamenlijk uit op de aankomst plek. Pas dan en ook alleen dan pas is je hypotheek geregeld en heb je samen de klus geklaard. Maak ook eens berekening voor jezelf of lees eerst alle fases en haltes door tot aan het eindpunt.

Gratis hypotheek berekening aanvragen
zzp hypotheek
Indien niet van toepassing vul dan een 0 in.

 

Ik zal stap voor stap de haltes en fases weergeven zodat je jezelf goed kunt voorbereiden voor deze reis.
Hieronder zijn de te nemen stappen van een hypotheekaanvraag in volgorde weergegeven:

Fase 1

 • Eerst gaan we samen de benodigde gegevens verzamelen te weten:
 • ID Bewijs is het een Nederlandse ID Kaart dan graag een kopie aanleveren van de voor en achterzijde, is het een paspoort dan de bovenste en benedenste pagina waarop jouw foto zichtbaar is en de vervolgpagina waarop duidelijk jouw BSN nummer zichtbaar op is als kopie aanleveren. Alle zijkanten van het document moet duidelijk zichtbaar zijn er mogen geen hoeken en of delen ontbreken van de kopie ID Bewijs.
 • Meest recente salarisstrook die overeenkomt met het laatst uitbetaalde salaris van die maand
 • Een ingevulde en door jouw werkgever ondertekende werkgeversverklaring
 • Pdf document gratis te downloaden bij de BKR waaruit blijkt wat de status van jou kredietwaardigheid is. Klik hier op de link en vraag hem meteen aan de aanvraag is gratis. https://www.bkr.nl/inzage-in-uw-kredietoverzicht  Eenmaal ingelogd ziet u uw kredietstatus en kunt u per krediet op details klikken zo ziet u direct de status weergegeven van uw krediet. Ook kunt u een print opdracht geven en of krijgt u de keuze om dit krediet pdf document op te slaan. Indien u alle documenten opslaat als pdf document, verzoek ik u mij deze toe te mailen zodat wij in staat zijn de juiste berekening voor u te maken en u te voorzien van een gemotiveerd en correct antwoordt over uw mogelijkheden.
 • Bankafschrift van de meest recente (maand van de aanvraag) waaruit naar voren komt wat de mogelijkheden zijn van het inbrengen van jouw eigen middelen
 • Begin maken met de inventarisatie van je wensen en mogelijkheden
 • Met deze gegevens kunnen we een berekening maken van je maximale hypotheek mogelijkheden

Fase 2

 1. De zoektocht naar een woning die financieel past en verantwoord is binnen je maximale hypotheek aanvraag kan beginnen
 2. Een maal de woning gevonden terug naar de Financieel Adviseur voor een proefberekening in deze proefberekening wordt voor je bepaald of je de woning kunt kopen en financieren. Met andere woorden is het een haalbare aankoop die verantwoordt is.
 3. Wanneer de proefberekening aangeeft dat dit financieel past en dus haalbaar is kun je een bezichtiging in gaan plannen
 4. Na de bezichtiging enthousiast geworden en je wilt deze woning gaan kopen terug naar de Financieel Adviseur voor overleg voor het uit te brengen bod.
 5. Wanneer het bod wordt geaccepteerd zal de Financieel Adviseur het hypotheekadviesrapport gereedmaken en alles op elkaar af gaan stemmen.

Fase 3

 1. De makelaar zal het koopcontract gaan opstellen en aan jullie vragen of je die voor akkoord wil ondertekenen. Als jullie Financieel Adviseur zijnde kijk ik graag mee. Ik ontvang dan ook graag altijd na ondertekening van het koopcontract graag een kopie van de getekende overeenkomst. Dit behoed je voor de mogelijk valkuilen die er kunnen zijn bij een koopcontract.
 2. Daarna zal er een taxateur moeten worden ingeschakeld de hypotheekverstrekker zal een taxatie waarderapport willen hebben voordat ze de definitieve goedkeuring gaan geven. wanneer deze klaar is kunnen we verder naar de volgende stap
 3. Aanvragen van een bankgarantie
 4. Financieringsopzet opstellen hierin staan alle kosten vermeld voor de hypotheekverstrekker

Fase 4

De Financieel Adviseur zal alles een eindcontrole gaan geven en na goedkeuring hiervan een hypotheek aanvraag gaan opstellen. Deze wordt dan met jullie overlegt en bessproken. Wanneer  jullie je akkoord hierop geven  wordt de aanvraag bij de geadviseerde en de uitgekozen hypotheekversstrekker ingediend. Deze zal op zijn beurt de aanvraag gaan controleren en waarschijnlijk nog om aanvullende informatie gaan vragen. Welke informatie dat is geven zij aan op hun eerste voorstel. Het meeste van de informatie zal al door jouw Financieel Adviseur  zijn ontvangen. Hij zal dan ook niet om veel extra documenten gaan vragen dan noodzakelijk is. Uiteraard deelt hij dit met jullie welke stukken er nog ontbreken.

Fase 5

Nadat alle stukken zijn ontvangen door de hypotheekverstrekker kan en gaat deze pas een eerste controle uitvoeren en niet eerder dan dat alles compleet is. Wanneer de eerste controle goed gekeurd is door de hypotheek acceptant dan volgt er nog een tweede en laatste eindcontrole. Hierbij kan het gebeuren dat er een eerste document wordt goed gekeurd door de eerste acceptant en dat de tweede dit document afkeurd. Wanneer dit gebeurt wordt dit weer terug gekoppeld met de eerste acceptant en deze geeft het weer door aan de Financieel Adviseur. De Financieel Adviseur moet er dan voor zorgen dat er het juiste document wordt aangeleverd. Het proces begint dan weer opnieuw. Na goedkeuring van alle documenten komen we in fase 6 aan dit is de laatst fase.

Fase 6

De hypotheekverstrekker heeft alles gecontroleerd en goedgekeurd. Je ontvangt dan ook in deze fase de definitieve offerte. Met deze definitieve offerte hoef je dan alleen nog maar akkoord te gaan. Dit doe je door de offerte te ondertekenen voor akkoord. Wanneer je deze hebt ondertekend voor akkoord geeft je deze terug aan je Financieel adviseur. Deze zorgt ervoor dat de getekende offerte naar de hypotheekverstrekker gaat. Wanneer de getekende versie terug is gaat de hypotheekverstrekker dit melden bij de notaris waarbij de hypotheek wordt gepasseerd. en nodigt de notaris jou uit om de hypotheek bij hem op kantoor te komen passeren.

Na fase 6 is de reis van de stoptrein geeindigd en krijgen jullie de sleutel en de is de taak van de Financieel Adviseur klaar. Op dit moment stappen jullie dan pas samen uit de trein en loopt ieder zijn  weg jullie naar de nieuwe woning en de adviseur gaat terug naar kantoor.

Hypotheek aanvraag

Maakt deze reis dan ook graag met jullie samen. lees ook eens mijn andere blog berichten

Waarom kiezen voor RegelingFD?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij RegelingFD. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

  Contact met RegelingFD

  Bij RegelingFD ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke financiële adviseur. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

  RegelingFD gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jouw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.